On mielenkiintoista, että se myönnettiin kaikista mahdollisista ihmisistä ensimmäisenä J. Edgar Hooverille, vaikka hän ei ollut edes katolilainen. Hoover oli FBI:n ylivoimaisesti pitkäaikaisin johtaja; hän johti sitä vuodesta 1924 aina kuolemaansa saakka 1972. Voidaan varmaan sanoa, että hänen aikanaan FBI oli yhtä kuin J. Edgar Hoover, niin voimakkaasti virasto henkilöityi häneen.
Hoover ei siis ollut katolilainen, mutta hänen suhteensa katoliseen kirkkoon oli niin lämmin ja läheinen, että häntä usein luultiin katolilaiseksi. Tätä Hooverin ja katolisen kirkon välistä suhdetta käydään läpi Massachusettsin yliopiston julkaisemassa Steve Rosswurmin kirjassa The FBI and the Catholic Church, 1935-1962 (2009). Rosswurm painottaa, kuinka Hoover piti katolista kirkkoa erittäin suuressa arvossa ja päinvastoin. Esimerkiksi Baltimoren arkkihiippakunnan lehti esitti vuonna 1942 väitteen, että mikään taho ei pitänyt J. Edgar Hooveria suuremmassa arvossa kuin USA:n katolilaiset (lähde). Katolilaistahoilla mentiin Hooverin ihailussa joskus jopa henkilöpalvonnan puolelle. Esimerkiksi Bostonin arkkipiispa Richard J. Cushing meni vuonna 1953 niinkin pitkälle, että rinnasti hänet paaviin, ja jotkut katolisen kirkon edustajat rinnastivat FBI:n vastaiset mielipiteet katolilaisvastaisuuteen, mikä johtui kaiketi pitkälti siitä, että katolilaiset näkivät Hooverin suurena kommunismin vastaisena taistelijana. (lähde)
Kun Hoover alkoi 1940-luvun alussa värväämään agentteja katolisista yliopistoista, hän sai lämpimän vastaanoton. Esimerkiksi Fordhamin yliopiston johtaja jesuiittapappi Robert I. Gannon kommentoi silloin, että "FBI:lla ja Fordhamilla on yhteinen ajatusmaailma". Lisänäyttö siitä, että jesuiitat arvostivat Hooveria, on että Gannonin puheiden ja yllä mainitun Loyolan miekan lisäksi hän sai kolmelta jesuiittayliopistolta kunniatohtorin arvonimen. Yksi niistä oli Washingtonissa sijaitseva Georgetownin yliopisto, joka on USA:n vanhin katolinen yliopisto ja jesuiittojen valtakeskus Amerikassa.
J. Edgar Hoover vastaanottamassa kunnianosoitusta Georgetownin yliopistossa
Se on yleisesti tiedossa, että Hoover oli 33. asteen vapaamuurari.
Jesuiittojen ja vapaamuurareiden (ja Temppeliherrojen) välinen yhteys:
1700-luvulla jesuiittoja syytettiin läheisestä yhteydestä vapaamuurariuteen, ja Kadosh-asteen sanottiin jopa olevan niiden veljeskunnan jäsenten keksimä, jotka perustivat Clermontin yliopiston… Mutta sitä ei voi kiistää, että vaikka jesuiitoilla ei ollut mitään tekemistä puhtaan vapaamuurariuden luomisen kanssa, on asioita, joiden perusteella on syytä uskoa, että he olivat kiinnostuneita keksimään joitakin asteita ja järjestelmiä, joiden tarkoitus oli edistää heidän omia pyrkimyksiään.
- Albert G. Mackey, 32. asteen vapaamuurari, Encyclopedia of Freemasonry and Its Kindred Sciences
Aatelismies de Bonneville muodosti 25 ns. korkean asteen chapterin Clermontin jesuiittayliopistossa Pariisissa 1754. Stuartin kuningashuoneen kannattajat, jotka olivat enimmäkseen skotteja, olivat tehneet Clermontin yliopistosta itselleen suojapaikan. Kun yksi näistä asteista oli "Skottilainen Mestari", uusi Charlestonissa 1801 järjestäytynyt ryhmä antoi näille asteille nimeksi "Skottilainen Riitti", mikä on aina siitä lähtien ollut riitin nimenä ympäri maailmaa.
- William O. Peterson, Masonic Quiz Book, 1949, s. 194-195
https://maallikkoapuri.blogspot.com/2009/03/jesuiitat-ja-vapaamuurariuden.html
http://maallikkoapuri.blogspot.com/2010/12/jesuiittaveljeskunta-temppeliherrain.html
Jesuiittojen motto ad majorem Dei gloriam (suom. "Jumalan suuremmaksi kunniaksi") on myös yksi Skottilaisen riitin 32. asteen motoista. (lähde)
Jesuiittojen tunnuksessa on sattumoisin 32 sädettä:
Lisää jesuiittojen symboliikasta:
http://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.com/2015/04/aton-kultti-osa-21-jesuiitat.html
http://saturnuskultti.blogspot.com/2009/12/jesuiitat-musta-veljeskunta.html