Olenko minä siis ainoa, joka näkee vahvaa ironiaa siinä, että Suomen "virallinen" EU-kriitikko Timo Soini on ainoa tietämäni suomalainen katolilainen poliitikko ja on käynyt myös luennoimassa Suomen Opus Dein keskuksessa? Soinin kaltaiset populistit ovat yleensä kontrolloitua oppositiota eli kulissien takana naruja vetelevän valtaeliitin sätkynukkeja. Politiikkaan tyytymättömät ihmiset äänestävät heitä luullen heidän olevan todellinen vaihtoehto valtapuolueille. Soinin kohdalla on hyvä myös kysyä, onko hän europarlamentissa Suomen kansan, niin kuin väittää olevansa, vai paavin asialla.
http://maallikkoapuri.blogspot.fi/2009/09/paavillinen-eu-ja-katolilainen-timo.html
Myöhemmin tuli ilmi myös hänen läheinen yhteytensä Opus Dei:hin:
Ja nyt on tullut julki, että Soinin lähimies Oskari Juurikkala kuuluu Opus Deihin. Hän on mies Soinin talouspolitiikan ja EU-politiikan takana. Soini luonnollisesti kuittaa asian viittaamalla uskonnonvapauteen, mutta kyse on myös poliitikasta, sillä Opus Dei on vain yksi Vatikaanin salaseuroista, joiden päämääränä on tuoda maailma paavinvallan alle.
http://maallikkoapuri.blogspot.fi/2011/12/timo-soinin-lahimies-kuuluu-opus-deihin.html
Ja niinhän siinä on käynyt, että Soini on nyt käytännössä EU:n puolestapuhuja:
Siksi vähän häkellyttävää on, että Suomen oma EU-kriitikko par excellence, perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini, näyttää kääntäneen kelkkansa Unionin suhteen.
Useat meistä muistavat hänen loputtomat hokemansa missä EU, siellä ongelma. Ja toisinpäin.
Mutta mitäs sanotte tästä, Soinin viimeisimmästä lausunnosta:
”On selvää, että eurooppalaiset maat vaikuttavat parhaiten yhdessä. Tästä syystä Euroopan yhtenäisyys on tärkeää. Emme seuraa Britannian keskustelua EU-valinnastaan välinpitämättöminä vaan sillä toivomuksella, että EU on Britanniankin silmissä arvokas yhteisö.”
Jos tuo ei ole rakkauskirje Euroopan unionille, niin mikä sitten on?
nyt.fi
Soini tunnistaa luonnehdinnan itsestään euroskeptikkona, mutta näkee EU:ssa myös niin paljon hyvää, että lista alkaa kilpailla ongelmaluettelon kanssa: järkevästi toimivat sisämarkkinat, terve taloudenpito, sitoutuminen vapaakauppaan, oikeusvaltioperiaate ja niin edelleen.
...
Soini puhui pitkään EU:n vahvistamisesta turvallisuusyhteisönä.
Hänen mukaansa monissa vaaleissa on nähty, että kansalaisten mielestä unioni on epäonnistunut tehtävässään rauhan ja vakauden varmistajana.
Soinin mukaan on paradoksi, että EU-kansalaiset ovat menettäneet uskoaan unioniin juuri nyt, kun sen pitäisi olla jäsenilleen entistä tärkeämpi.
suomenmaa.fi
Ulkoministeri Timo Soini kertoi aamupäivällä Lontoossa brittiläiselle virkaveljelleen Philip Hammondille Suomen hallituksen kantana, että Britannian lähtö EU:sta olisi menetys Suomelle.
”Britannia on itsenäinen, suvereeni valtio, joka tekee omat ratkaisunsa. Se on Suomelle hirveän tärkeä yhteistyökumppani ja meillä on paljon samaa agendaa. Tässä mielessä Britannian poistuminen olisi Suomelle tappio”, Soini sanoi tapaamisen jälkeen.
kauppalehti.fi
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti