perjantai 26. lokakuuta 2018

Federal Reserve:n johtaja Jerome Powell läpeensä jesuiittojen kouluttama mies

USA:n keskuspankin (Federal Reserve tai lyhyemmin "Fed") johtokunnan 16. ja tämänhetkinen puheenjohtaja Jerome Powell on läpeensä jesuiittojen kouluttama mies, sillä hän kävi Georgetownin jesuiittalukiota ja valmistui myöhemmin lakimieheksi Georgetownin yliopiston oikeustieteellisestä, jossa hän toimi myös tiedekunnan julkaiseman lehden päätoimittajana. Powellin isoisä James J. Hayden oli Amerikan katolisen yliopiston lakikoulun dekaani ja myöhemmin luennoitsija Georgetownin lakikoulussa.


Mahtava Georgetownin yliopisto - jesuiittojen valtakeskus Amerikassa

Georgetownin yliopisto Washingtonissa on koko USA:n vanhin katolinen yliopisto ja jesuiittojen päämaja Amerikassa, josta käsin veljeskunta ohjailee USA:n poliittista järjestelmää ja oikeusjärjestelmää (ks. Punainen messu ja Amerikan korkein oikeus ja Molemmat Trumpin nimittämät USA:n korkeimman oikeuden tuomarit jesuiittojen kouluttamia). Yliopiston perustaja John Carroll oli jesuiittapappi ja paavi Pius VI:n nimittämänä ensimmäinen Amerikan katolisen kirkon päämies. Kirjoitin kahdeksan vuotta sitten katolisen Carrollin suvun keskeisestä osasta koko Washingtonin kaupungin (tai "uuden Rooman") valtakeskuksen perustamisessa:

Vaikka Amerikassa ei ollut sen itsenäistymisen aikoihin kuin alle 2 prosentin katolinen vähemmistö, paavin Roomalla on alun alkaen ollut kätensä pelissä maan rakentamisessa, mikä tulee ilmi sen pääkaupungin, Washingtonin (D.C.) syntyhistoriasta ja etymologiasta. Mennään ensin ajassa taaksepäin 1600-luvulle. Mies nimeltä Francis Pope sai vuonna 1663 haltuunsa tulevan Washingtonin alueelta suuren palan maata, jonka nimi oli Rome (Rooma), ja hän muutti kohti Capitol Hilliä virtaavan Potomacin entisen sivujoen, Goose Greekin nimeksi Rooman halki virtaavan Tiberin mukaan Tiber Greek. Ensimmäiset maanomistajat alueella olivat samoihin aikoihin eläneet Thomas Gerrard ja George Thompson. 
Thompsonin osuus Capitol Hillistä ajautui sittemmin jesuiittojen kouluttaman katolilaisen, Daniel Carrollin käsiin. Carroll oli yksi Yhdysvaltojen perustajaisistä, ja hän muurasi kongressin virallisena valtuutettuna yhdessä David Stuartin kanssa Washingtonin peruskiven vuonna 1791. Hänen nuorempi veljensä John Carroll oli jesuiittapappi ja Amerikan ensimmäinen katolinen piispa. Hän perusti Georgetownin yliopiston, maan ensimmäisen katolisen yliopiston, joka on nykyään maailman mahtavin jesuiittayliopisto ja josta mm. Bill Clinton on valmistunut. Danielin ja Johnin serkku, myös jesuiittojen kouluttama Charles Carroll oli Yhdysvaltain itsenäisyysjulistuksen ainoa katolilainen allekirjoittaja. Kannattaa myös huomata, että sen 56 allekirjoittajasta varmuudella ainakin yhdeksän oli vapaamuurareita, mm. kuuluisa Benjamin Franklin. 
Syntyhistoriaakin mielenkiintoisempi asia on Washingtonin kaupungin ja maamerkkien etymologia ja suunnittelu. Ensinnäkin se perustettiin alueelle, joka lohkaistiin Virginian ja Marylandin osavaltioista; "Virgin Mary" eli Neitsyt Maria, anyone? Entä missä sijaitsee USA:n kongressi? Paikalla nimeltä Capitol Hill. Muinaisen Rooman senaatti taas oli Capitolium-kukkulan juuressa, ja Capitolium on englanniksi "Capitoline Hill". Verratkaa myös Capitol-rakennusta kupoleineen Pietarinkirkkoon, ja huomatkaa, miten kumpikin on julkisivu kohti obeliskia...

https://maallikkoapuri.blogspot.com/2010/12/washington-uusi-rooma.html


Jesuiittojen asiamies Daniel Tarullo viime vuosien voimahahmo Federal Reserve:ssä

Powellin edeltäjä oli Janet Yellen, joka oli puheenjohtajan 2014-2018. Yellen on juutalainen, mutta arvatkaa, missä hänen aviomiehensä, taloustieteen Nobelin vuonna 2001 saanut George Akerlof toimii professorina? Jos arvasitte, että Georgetownin yliopistossa, niin arvasitte oikein. Ja vuodesta 2012 johtokunnassa toiminut Powell, joka on ollut siitä lähtien sen rikkain jäsen, muodosti Yellenin kaudella ilmeisesti Daniel Tarullon kanssa Federal Reserven todellisen voimakaksikon Yellenin ollessa enemmän sen nimellinen keulahahmo. 

Tarullo (johtokunnan jäsen 2009-2017) suoritti alemman korkeakoulututkinnon Georgetownin yliopistossa ja on ollut jo pitkään professorina sen lakikoulussa. WSJ nimesi hänet artikkelissaan pari vuotta sitten "vaikutusvaltaisimmaksi mieheksi pankkitoiminnassa". Rahoitusalan ihmiset ovat antaneet hänelle lempinimeksi "Wizard of Oz" johtuen hänen suuresta vaikutusvallasta kulissien takana. Federal Reserve:stä kirjan kirjoittanut historioitsija Peter Conti-Brown kuvaili Tarullon vaikutusvaltaa poikkeukselliseksi. Yksi entinen pankkijohtaja sanoi hänestä: "Hän on tuomari, valamiehistö ja kaikkea muuta". Sekä Yellenin puheenjohtajakaudella että toisen juutalaisen Ben Bernanken kauden loppupuolella keskuspankkia johti todellisuudessa jesuiittojen kouluttama ja heihin läheisesti sidoksissa oleva valkoinen mies. 


Juutalaisten täydellinen pankkijärjestelmän kontrolli on myytti

Ylläoleva on taas yksi osoitus siitä, että se on myytti, että juutalaiset kontrolloisivat täysin USA:n pankkijärjestelmää. Tuota teoriaa vaihtoehtomediassa ja somessa levittävät ihmiset ovat vain laiskoja tutkimaan näitä asioita sen enempää, tai joissain tapauksissa on kyse todennäköisesti aivan tietoisesta harhaanjohtamisesta oman agendan ajamiseksi. 

Totta kai juutalaisten osuus pankkitoiminnassa on merkittävä, mutta täydellisestä pankkijärjestelmän kontrollista ei voi mitenkään puhua. Usein otettiin esille juuri se, että Bernanke ja hänen pitkäaikainen (1987-2006) edeltäjänsä Alan Greenspan olivat juutalaisia. Häntä ennen kuitenkin vain yksi 12:sta puheenjohtajasta oli ollut juutalainen (Eugene Meyer 1930-1933). Myös Paul Volckerin (pj 1979-1987) on väitetty jossain olevan juutalainen, mutta hänen äitinsä oli luterilainen ja isänsä episkopaali, joten se on virheellistä tietoa. Volckerilla on kunniatohtorin arvonimi monesta yliopistosta, mm. Georgetownista ja Fairfieldin jesuiittayliopistosta.


Fed New Yorkin johtajista vain yksi ollut juutalainen

Koska New York on tunnetusti juutalaisuuden kehto Amerikassa ja kaupungin väestöstä lähes viidennes on juutalaisia ja koska hyvin suuri osa juutalaisista pankkiireista vaikuttaa varmasti juuri siellä, niin ehkä jopa hieman yllättäen vain yksi Federal Reserve:n New Yorkin alueellisen pankin 11 pääjohtajasta on ollut juutalainen; Anthony M. Solomon (1980-1984). Solomon oli myös New Yorkissa päämajaansa pitävän USA:n hallituksen politiikkaa voimakkaasti ohjailevan eliitin aivoriihen, Ulkomaansuhteiden neuvoston (CFR) jäsen, kuten muista Fed New Yorkin pääjohtajista Paul Volcker (1975-1979); E. Gerald Corrigan (1985-1993); Wlliam J. McDonough (1993-2003); ja Timothy Geithner (2003-2009), joka ei siis ole juutalainen, kuten monessa paikassa väitetään, vaan hänen isänsä on amerikansaksalainen ja hänen äidillään on brittiläiset sukujuuret. Nykyinen pääjohtaja on valkoinen John C. Williams, joka astui virkaan tänä kesänä.

Mainitsemisen arvoista on, että Fed New Yorkia yhteensä 18 vuotta putkeen johtaneet Corrigan ja McDonough ovat molemmat jesuiittojen kouluttamia; Corriganilla on perustutkinto Fairfieldin yliopistosta ja maisterin ja tohtorin tutkinnot New Yorkin jesuiittayliopistosta (Fordham University); ja McDonough:lla on perustutkinto Worcesterin jesuiittayliopistosta ja maisterin tutkinto Georgetownista. Corrigan lahjoitti vuonna 2007 Fordhamin yliopistolle 5 milj. dollaria, minkä kunniaksi sinne perustettiin hänen nimeään kantava hallinnollinen virka.

Fed New Yorkin johtokunnassa on toki ollut säännöllisesti vähintään pari juutalaista, mikä on täysin odotettavissa jo siksi, että New Yorkin Wall Street todellakin on juutalaisten pankkiirien suuri keskittymä Amerikassa.


Fed New York ylivoimaisesti vaikutusvaltaisin Federal Reserve:n alueellisista pankeista

Verkkolehti Slate kuvasi artikkelissa vuodelta 2009 Fed New Yorkia "vaikutusvaltaisimmaksi finanssilaitokseksi, josta et ole koskaan kuullutkaan". Sillä on valtaa enemmän kuin muilla alueellisilla keskuspankeilla tietenkin siksi, että New York on USA:n pankkitoiminnan pääkeskus, ja se on ainoa alueellinen pankki, jolla on pysyvä edustus kahdentoista hengen avomarkkinavaliokunnassa (FOMC). Valiokunta koostuu seitsemästä Federal Reserven johtokunnan jäsenestä, Fed New Yorkin pääjohtajasta, joka on aina sen varapuheenjohtaja, ja loput paikat täytetään kierrättäen yhdentoista muun alueellisen keskuspankin pääjohtajilla. Puheenjohtajana toimii luonnollisesti Federal Reserve:n johtokunnan puheenjohtaja.

New Yorkin alueellisesta keskuspankista tekee tärkeän myös se, että sen päärakennuksen holvi on maailman suurin kultavarasto, jossa säilytetään kultaa yli 400 miljardin dollarin arvosta. 98% kullasta siellä on 36 ulkomaisen keskuspankin omistuksessa.

Päärakennuksen julkisivun suunnittelussa käytettiin mallina firenzeläisiä rakennuksia, kuten Palazzo Vecchio, joka oli 1500-luvulla Firenzeä hallinneen Medicin aatelis- ja pankkiirisuvun herttua Cosimo I:n palatsi, tai Palazzo Medici. Medicin suvusta tuli myös kolme paavia 1500-1600-luvulla.

Federal Reserve New Yorkin päärakennus

























Palazzo Medici




















Palatsin katossa on myös iso näkyvä jesuiittojen tunnus


























Fed New Yorkin ensimmäinen pääjohtaja oli Benjamin Strong, joka oli aikansa mahtavimman amerikkalaisen pankkiirin J.P. Morganin yhteistyökumppani ja ystävä:

... Strong tarvitsi yksityispankin rahoitusvälineekseen. Hän kääntyi Morganin dynastian puoleen, joka hyötyi mittaamattoman paljon hänen tuestaan. Itse asiassa parivaljakko Morgan-Strong piti pilkkanaan kuvitelmia siitä, että uusi keskuspankkijärjestelmä Federal Reserve toimisi yksityisiä pankkeja aisoissa pitävänä voimana. 1920-luvulla todellisen vallan keskus järjestelmässä oli New York Fedin uusi firenzeläinen palatsi Liberty Streetillä.
- Ron Chernow, The House of Morgan: An American Banking Dynasty and the Rise of Modern Finance, 1990

Katolinen Pyhän Maurituksen ja Pyhän Lasaruksen ritarikunta ritaroi J.P. Morganin, joten jonkinlainen yhteys hänellä oli Vatikaaniin, ja hän sattumoisin kuoli 75-vuotiaana vuonna 1913 Roomassa ollessaan siellä matkalla.


Federal Reserve:n organisaatio jäljittelee katolisen kirkon hierarkiaa?

En tiedä, onko se varsinaisesti ollut tarkoituksena, mutta Bostonin alueellisen keskuspankin pääjohtajana 1989-1994 toiminut jesuiittojen kouluttama Richard F. Syron vertasi Federal Reserve:n organisaatiota katoliseen kirkkoon:

Bostonin Fedin varajohtaja Richard Syron, joka toimi jonkin aikaa Volckerin erityisavustajana, esitti näkemyksen, että keskuspankkijärjestelmä muistuttaa luonteeltaan ja rakenteeltaan kaikkien eniten katolista kirkkoa, jonka huomassa hänet oli kasvatettu. 
Tämä järjestelmä on kuin kirkko. Siksi kai tunnen oloni siellä niin kotoisaksi. Sillä on paavi, puheenjohtaja; kardinaalikollegio, johtokunta ja pankkien johtajat; ja kuuria, korkea-arvoinen henkilökunta. Maallikkoväen vastine ovat kaupalliset pankit. Jos on ollut tuhma katolisen kirkon jäsen, pitää mennä ripittäytymään. Jos tässä järjestelmässä on ollut tuhmä, niin pitää mennä diskonttotiskille pyytämään lainaa. Meillä on myös erilaisia uskonnollisia veljeskuntia, kuten jesuiitat, fransiskaanit ja dominikaanit, me vain kutsumme niitä pragmatisteiksi, monetaristeiksi ja uuskeynesiläisiksi.
- William Greider, Secrets of the Temple: How the Federal Reserve Runs the Country, 1988, s. 54

Oli miten oli, niin ylläolevien faktojen valossa on ilmeistä, että Vatikaanilla ja jesuiitoilla on ollut paljon vaikutusvaltaa USA:n keskuspankkijärjestelmässä, viime vuosina entistäkin enemmän.


Amerikan suurimmat yksityispankit eivät myöskään juutalaisten kontrollissa

USA:n suurimmat pankit ovat:


Nämä ovat ne kuusi Amerikan todellista jättipankkia, muut tulevat jo kauempana perässä. Näistä vain Goldman Sachsissa - joka aina otetaan esille, kun puhutaan oletetusta pankkitoiminnan juutalaisesta ylivallasta - on juutalainen johto. Muissa noista kukaan yhtiön johtohahmoista, kuten esim. johtokunnan puheenjohtaja, pääjohtaja tai talousjohtaja, ei nähtävästi ole juutalainen, paitsi Morgan Stanleyn johtokunnan varapuheenjohtaja Thomas Nides. Morgan Stanleyn johtokunnan puheenjohtaja ja pääjohtaja James P. Gorman on jesuiittojen kouluttama. 

Amerikan suurimman pankin JPMorgan Chasen johtokunnan puheenjohtaja ja pääjohtaja on amerikankreikkalainen iso kiho ja CFR:n jäsen Jamie Dimon.

Bank of American perusti amerikanitalialainen pankkiiri Amadeo Giannini, ja saksalainen lehti Der Spiegel kirjoitti sen syntyhistoriasta 1950-luvulla näin:

Jesuiittaveljeskunta sai jalansijaa Amerikan talousmaailmassa ensi kertaa noin 50 vuotta sitten, kun italialainen pankkiiri perusti Bank of Californian [siis Bank of Italyn Kaliforniassa], joka on nykyisellä nimellään "Bank of America" yksi maailman suurimmista pankeista. Giannini oli erittäin osaava pankkiiri, jonka oli kiittäminen jesuiittoja alkupääomastaan, ja hän toimi heidän luottomiehenään tai bulvaaninaan. Tänä päivänä 51 prosenttia Bank of Americasta on veljeskunnan omistuksessa.
- Der Spiegel, 13. elokuuta 1958

Tämä on varmaan monelle yllättävä tieto, ja ne, jotka puhuvat pankkitoiminnan oletetusta juutalaisesta ylivallasta, eivät koskaan mainitse tällaisia faktoja. Pankin nykyinen johtohahmo on irlantilais-katolisesta perheestä oleva Brian Moynihan, joka on valmistunut Notre Damen yliopistosta, joka on yksi arvostetuimmista katolisista yliopistoista Amerikassa.

Juutalaisten ylivallasta puhuvat sanovat usein, että vaikka jonkun pankin johtohahmo ei ole juutalainen, niin hän on kuitenkin varmasti juutalaisten lakeija... koska "juutalaisethan hallitsevat kaikkea pankkitoimintaa". Mutta teorian pitää olla falsifioitavissa, jotta sen todenperäisyys voidaan tarkistaa. Yhtä hyvin voisi sanoa, että vaikka jollain henkilöllä ei ole todistettavia yhteyksiä Vatikaaniin ja jesuiittoihin, niin hän on kuitenkin varmasti Vatikaanin asiamies, koska "Vatikaani ja jesuiitat hallitsevat kaikkea". Kummassakaan tapauksessa teoria ei ole falsioitavissa, ja onkin ensiarvoisen tärkeää aina pitäytyä todennettavissa faktoissa, kun arvioidaan teorioiden paikkansapitävyyttä.

Oma näkemykseni on - enkä tiedä, miten kukaan analyyttisesti ja kriittisesti ajatteleva voi ylipäätään tulla toisenlaiseen johtopäätöksen - että pankkitoimintaa ei hallitse täysin kumpikaan tässä artikkelissa mainituista ryhmittymistä (juutalaiset pankkiirit tai Vatikaani/jesuiitat) eikä mikään mukaan yksittäinen entiteetti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti