torstai 22. syyskuuta 2011

Jesuiittakenraali Vladimir Ledochowski, vastauskonpuhdistus ja protestanttisen Preussin tuho 2. maailmansodan seurauksena

Itä-Preussin alueella sijainnut vuonna 1525 perustettu Preussin herttuakunta oli historian ensimmäinen luterilainen valtio. Tämä alue jäi toisen maailmansodan jälkeen vedetyn Saksan ja Puolan rajan eli Oder-Neisse-linjan toiselle puolelle. Sen eteläosa siirtyi Puolan ja pohjoisosa (Kaliningrad) Neuvostoliiton haltuun. Puolaan liitettiin myös suurin osa Sleesiasta ja Pommerista ja itäinen Brandenburg. Puolaan liitetyiltä alueilta puhdistettiin etnisesti 14 miljoonaa saksalaista, jotka olivat valtaosin protestantteja. Tämä oli luonnollisesti katolisen kirkon mieleen, ja puolalainen kardinaali Stefan Wyszynski kommentoi asiaa mielenkiintoisesti näin:

Puolan läntisten alueiden takaisin saamisen, Preussin valtion pilkkomisen ja Saksan valtakunnan tuhon myötä vastauskonpuhdistus on saavuttanut päämääränsä.
-kardinaali Stefan Wyszynski, 1965 (Else Löser, Polen und die Fälschungen seiner Geschichte, 1982)

Onnekas sattuma, vaiko puolalaisen jesuiittakenraalin, Vladimir Ledochowskin (1866-1942) suuri suunnitelma ja kosto? Preussin kansleri Otto von Bismarck aloitti vuonna 1871 taistelun katolisen kirkon poliittista valtaa vastaan (Kulturkampf). Sen myötä kaikki katoliset piispat vangittiin tai karkotettiin Preussista, ja yksi vangituista oli Ledochowskin setä Mieczyslaw Halka Ledochowski. Hänet vangittiin vuonna 1874 ja vapautettiin ja karkotettiin Vatikaaniin vuonna 1875. NY Times kirjoitti kardinaali Ledochowskista vuonna 1892 näin:

Hänen [Mieczyslaw Ledochowski] raivonsa Bismarckin käsissä kokemastaan kohtelusta on värittänyt kaikkia hänen poliittisia näkökantojaan. Hän on vihannut sekä Saksaa että Italiaa ja odottanut herkeämättä sitä hetkeä, kun Ranskan jalkamiehet palauttaisivat Vatikaanin maallisen vallan vanhoissa roomalaisissa valtioissa.
-NY Times, 1892, nytimes.com  

Vladimir Ledochowskilla, joka näki setänsä kohtelun läheltä ollessaan vasta pikkupoika, oli siis myös henkilökohtainen motiivi kostaa Preussille, sen lisäksi, että se oli osa vastauskonpuhdistusta, jonka tarkoituksena oli valloittaa protestantismille hävittyjä alueita takaisin katolilaisuuden valtaan. Hitler ja Stalin olivat kumpikin jesuiittojen pelinappuloita, kuten aiemmista teksteistä on käynyt ilmi, eli jesuiittakenraali Ledochowski kontrolloi sodan molempia osapuolia. Siksi ei ole välttämättä niin kaukaa haettua, että kaiken oli tarkoituskin mennä näin; eli Hitlerin Saksa lähtee tuhoon tuomittuun sotaan, jonka yhtenä seurauksena protestanttiset itäisen Preussin alueet liitetään katoliseen Puolaan ja Neuvostoliittoon, ja lisäksi valtaosin protestanttinen Itä-Saksa jää kommunismin valtaan.

Vladimir LedochowskiLähteitä:


http://continuingcounterreformation.blogspot.com/2011/09/terrible-premeditated.html
http://www.vaticanassassinsarchive.com/ledochowski.htm


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti