maanantai 13. huhtikuuta 2015

Suomen luterilainen kirkko ja arkkipiispa Kari Mäkinen veljeilevät paavin kanssa

Suomen evankelis-luterilainen kirkko on valeprotestanttinen jesuitismin infiltroima instituutio, jolla on epäraamatullisia traditioita ja oppeja, kuten katolisella kirkolla, ja sillä ja sen päämiehellä arkkipiispa Kari Mäkisellä on hyvät suhteet Vatikaaniin.

Suomen katolisen ja luterilaisen kirkon piispoilla on tapana tavata paavi vuosittain Roomassa järjestettävän Pyhän Henrikin ekumeenisen messun yhteydessä. 
"On hyvin poikkeuksellista, että meillä on tällainen traditio. Ei ole ollenkaan sanottua, että kaikkien katolistenkaan kirkkojen piispat tapaavat paavia näin usein", Pajunen sanoo.
-HS, 8. tammikuuta 2013

Suomen luterilainen kirkko kumartaa siis poikkeuksellisen syvään paavin suuntaan eikä edes yritä peitellä sitä. Pitkälle on tultu protestanttien uudelleen katolisoimisessa, sillä varhaiset protestantit nimesivät paavin antikristukseksi, mitä se onkin:

Protestanttiset piirit ovet nostaneet esille sen, että paavin titteli Vicarius Filii Dei tuottaa roomalaisin numeroin tulokseksi 666 eli pedon luvun. Katoliset apolegeetikot ovat väittäneet, että tätä titteliä ei ole koskaan käytetty, tai sitten, kun ovat huomanneet, ettei se mene läpi, yrittäneet vähätellä koko asian merkitystä. Numero 666 yhdistetään myös antikristukseen, joka tarkoittaa "vastakristusta" tai "sijaiskristusta". Yksi paavin arvonimistä on "Jeesuksen Kristuksen sijainen", ja menneinä vuosisatoina Martti Luther ja muut protestanttisaarnaajat pitivätkin usein paavia antikristuksena. Sittemmin protestantismista on tylsynyt terä ja ekumenian, jossa on todellisuudessa kysymys protestanttikirkkojen katolisoimisesta, myötä katolinen kirkko on vaivihkaa imaisemassa "eksyneet" opetuslapsensa takaisin huomaansa.

http://maallikkoapuri.blogspot.fi/2009/10/vicarius-filii-dei-ja-666.html

Suomen luterilaisen kirkon arkkipiispa tapaa Vatikaanissa maaliskuussa virkaansa astuneen paavi Franciscuksen ja kardinaali Kurt Kochin. 
Mäkinen pitää erityisen merkittävänä Kochin tapaamista, sillä tämä johtaa Vatikaanin konsiilin yhteydessä perustettua kristittyjen ykseyden edistämisen neuvostoa. Kochin kanssa käytäville keskusteluille on varattu vierailuohjelmassa runsaasti aikaa. Neuvotteluihin osallistuvat myös ortodoksisen kirkon arkkipiispa Leo ja piispa Teemu Sippo Suomen katolisesta kirkosta. 
 - Niissä päästään ehkä laajempaan keskusteluun [kuin paavin tapaamisessa] ja niissä voidaan keskustella siitä, millä tavoin luterilais-katolinen dialogi jatkuu, millä tavoin valmistaudumme reformaation merkkivuoteen, mitä ovat yhteiset haasteet.
-Seurakuntalainen, 16. tammikuuta 2014

Ykseys = protestanttien katolisoiminen. Suomen luterilaisessa valmistaudutaan siis reformaation merkkivuoteen (2017) menemällä vielä kauemmaksi sen periaatteista ja lähentymällä entisestään antikristillistä paavinistuinta. Tuona vuonna 2017, joka on uskonpuhdistuksen 500-vuotisjuhlavuosi, tulee muuten varmasti tapahtumaan suuria asioita maailmalla, jesuiitat sätkynukkeineen pitänevät siitä huolen.

Luterilaisen kirkon arkkipiispa Kari Mäkinen ja paavi Franciscus
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti