keskiviikko 25. maaliskuuta 2009

Jesuiitat ja vapaamuurariuden korkeimmat asteet

Eri tutkijoiden ja sisäpiiriläisten näkemyksiä jesuiittojen yhteydestä korkeimpien asteiden vapaamuurariuteen:

Ympäri maata on edelleen vanhoja naisia ja herroja, jotka vakuuttavat kiven kovaan, että jos jäljittää vapaamuurareita niiden kaikkien veljeskuntien läpi, kunnes vastaan tulee ylin huippu, maailman päävapaamuurari, paljastuu, että tämä pelonsekaista kunnioitusta herättävä henkilö ja jesuiittojen päällikkö ovat yksi ja sama henkilö!
-James Parton, The Life of Horace Greeley, 1855, s. 68

Se on myös merkillinen huomio, että useimmat tahoista, jotka kehittelevät näitä, kuten Muinainen ja Oikeutettu Skottilainen Riitti, Avignonin Riitti, Order of the Temple, Fesslerin Riitti, Grand Council of the Emperors of the East and West, Suvereeni Prinssi vapaamuurarit jne. jne., ovat lähes kaikki Ignatius Loyolan opetuslapsien jälkeläisiä. Paroni von Hundt, aatelismies Ramsay, Tschoudy, Zinnendorf ja lukuisat muut, jotka perustivat näiden riittien asteet, toimivat jesuiittakenraalin ohjeistuksen mukaan. Pesä jossa haudottiin näitä korkeita asteita, joiden turmiolliselta vaikutukselta juuri mikään vapaamuuraririitti ei voi välttyä, oli Clermontin jesuiittayliopisto Pariisissa.
-Charles Sotheran, vapaamuurari/teosofi, kirje New Yorkin pressiklubille 11. tammikuuta 1877 (Isis Unveiled, H.P. Blavatsky, 1877, Vol. 2, s. 390)

1700-luvulla jesuiittoja syytettiin läheisestä yhteydestä vapaamuurariuteen, ja Kadosh-asteen sanottiin jopa olevan niiden veljeskunnan jäsenten keksimä, jotka perustivat Clermontin yliopiston… Mutta sitä ei voi kiistää, että vaikka jesuiitoilla ei ollut mitään tekemistä puhtaan vapaamuurariuden luomisen kanssa, on asioita, joiden perusteella on syytä uskoa, että he olivat kiinnostuneita keksimään joitakin asteita ja järjestelmiä, joiden tarkoitus oli edistää heidän omia pyrkimyksiään.
-Albert G. Mackey, 32. asteen vapaamuurari, Encyclopedia of Freemasonry and Its Kindred Sciences

Aatelismies de Bonneville muodosti 25 ns. korkean asteen chapterin Clermontin jesuiittayliopistossa Pariisissa 1754. Stuartin kuningashuoneen kannattajat, jotka olivat enimmäkseen skotteja, olivat tehneet Clermontin yliopistosta itselleen suojapaikan. Kun yksi näistä asteista oli "Skottilainen Mestari", uusi Charlestonissa 1801 järjestäytynyt ryhmä antoi näille asteille nimeksi "Skottilainen Riitti", mikä on aina siitä lähtien ollut riitin nimenä ympäri maailmaa.
-William O. Peterson, Masonic Quiz Book “Ask Me Another, Brother”, 1951, s. 194-195

Mitä korkeammalle menin jesuiittaveljeskunnassa, sitä enemmän näin korruptiota instituution sisällä. Minut kutsuttiin mukaan salaiseen korkea-arvoisten jesuiittojen mustaan messuun luostariin pohjoisessa Espanjassa. Kun polvistuin suutelemaan korkea-arvoisen virkailijan sormusta, näin siinä symbolin, joka sai vereni jähmettymään. Se oli vapaamuurarisymboli! Asia jota vihasin ja jota vastaan minun oli käsketty taistella... Minulle selvisi, että jesuiittakenraali oli myös vapaamuurari ja Espanjan kommunistipuolueen jäsen.
-Alberto Rivera, ent. jesuiitta, The Godfathers, 1979

Tämä sisin ja näkymätön vapaamuurarius on rajat ylittävää, ja se on sisäpiiri, jonka suojissa jesuiitat lymyilevät, toimivat ja kyhäilevät tavoitteidensa mukaisia hankkeita... Totuus on se, että Rooman jesuiitat ovat hioneet vapaamuurariuden hienoimmaksi ja tehokkaimmaksi työkalukseen tavoitteidensa saavuttamiseksi protestanttien keskuudessa.
-John Daniel, The Grand Design Exposed, 1999

Se on aivan niin kuin vapaamuurareilla. Alemmat tasot ovat täysin tietämättömiä siitä, että korkean tason vapaamuurarit työskentelevät jesuiittakenraalille. He uskovat vain tekevänsä hyviä töitä. Mutta pointti on se, että korkean tason vapaamuurarit ovat alamaisia myös jesuiittakenraalille, koska tämä kirjoitti vapaamuurariuden Skottilaisen Riitin ylimmät kahdeksan astetta Frederik Suuren kanssa, joka suojeli jesuiittoja, kun paavi lakkautti veljeskunnan vuonna 1773. Eli pannansa aikana jesuiitat liittoutuivat Frederik Suuren kanssa. Se on vastaansanomaton johtopäätös. Ja sitten, kun katsotaan, miten vapaamuurarien junailema Ranskan vallankumous ja Napoleonin sodat, kaikki mitä Napoleon ja jakobiinit ikinä tekivätkään, hyödytti täysin jesuiittoja*.
-Eric Jon Phelps (The Spectrum, 2000)


Bloggeri Troyn perusteellinen analyysi aiheesta

*Napoleonin sotien lähestyessä loppuaan vuonna 1814, hänen arestiin laittamansa paavi Pius VII poisti jesuiitat pannasta ja virallisti veljeskunnan aseman uudestaan, kun paavi Klemens XIV oli lakkauttanut sen painostuksen alla vuonna 1773. Jo lakkauttamisen tehdessään paavi Klemens XIV tiesi maksavansa siitä hengellään, ja niin hän myös teki.

Lakkauttaminen on nyt tehty, en kadu sitä, koska päädyin siihen vasta, kun olin tutkinut ja punninnut asian kaikkia puolia ja koska näin sen välttämättömänä kirkon kannalta. Jos sitä ei olisi tehty, tekisin sen nyt. Mutta tämä lakkauttaminen tulee koitumaan kuolemakseni.
-paavi Klemens XIV, lakkautettuaan jesuiittaveljeskunnan 21. heinäkuuta 1773 (The History of Romanism, John Dowling, 1845, s. 604)

Voi kauhistus! Tiesin että he [jesuiitat] myrkyttäisivät minut; mutta en osannut odottaa kuolevani niin hitaalla ja julmalla tavalla.
-paavi Klemens XIV, 1774 (The Footprints of the Jesuits, R.W. Thompson, 1894, s. 228)

Jesuiitat nostivat Napoleonin valtaan oman miehensä, Abbe Sieyesin avulla ja käyttivät häntä pannansa aikana katolisen kirkon ja paavin kurittamiseen ja oman etunsa ajamiseen onnistuen siinä ilmeisen hyvin.
 
Mitä tulee Preussin kuningas Frederik II Suureen, hän todella oli sekä jesuiittojen suurin suojelija heidän pannansa aikana...

Joten jesuiitat kerääntyivät kaikkialta Sleesiaan hakien tätä protestanttista suojelusta, mikä sai Voltairen toteamaan pisteliäästi, että häntä huvittaisi suunnattomasti ajatus siitä, että Frederik olisi jesuiittojen kenraali ja että hän toivoi, että tämä inspiroisi paavia ryhtymään muftiksi.
-R.W. Thompson, The Footprints of the Jesuits, 1894, s. 240

... että aikansa johtava vapaamuurari ja Skottilaisen riitin 33. asteen perustajaisä:

1. toukokuuta 1786 Hänen majesteettinsa Preussin kuningas, jolla oli Kuninkaallisen Salaisuuden Prinssin veljeskunnan suurkomentajana valta yli kaikkien vapaamuurarien, ratifioi vihdoin 33. asteen Suuren konstituution, jota kutsutaan Suvereenien Suurten Tarkastaja Kenraalien Korkeimmaksi Neuvostoksi.
-Frederick Dalcho, vapaamuurari, 4. joulukuuta 1802 (Encyclopedia of Freemasonry and Its Kindred Sciences, Albert G. Mackey)

Jesuiittojen "Ad Majorem Dei Gloriam" - yksi Skottilaisen riitin 32. asteen motoista

... ja jesuiittojen tunnuksessahan on 32 sädettä:Italian Skottilaisen riitin suurloosin päämaja aiemmin jesuiittojen pääkirkon vieressä Piazza del Gesu -aukiolla

Tässä ainakin Irlannissa 1800-luvulla käytetty Yorkin riitin Temppeliritari-asteen tunnus, jossa jesuiittojen tunnus "IHS"Temppeliherrojen, jesuiittojen ja vapaamuurareiden välinen yhteys:
http://maallikkoapuri.blogspot.com/2010/12/jesuiittaveljeskunta-temppeliherrain.html


Entinen jesuiittakenraali Peter-Hans Kolvenbach näyttää vapaamuurarien käsimerkkejä

*muokattu viimeksi 23.03.2011

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti