perjantai 27. maaliskuuta 2009

Maltan ritarit - paavin armeija

Maltan ritareiden historia lyhyesti:

Johanniittain ritarikunta (Pyhän Johanneksen hospitaalin sääntökunta Jerusalemissa) syntyi vuonna 1099, kun ristiretkeläiset valloittivat Jerusalemin. Toiminta alkoi 1080 perustetun hospitaalin eli sairaalan pohjalta. Valloituksen jälkeen hospitaali sai merkittäviä maalahjoituksia sekä valloitetuilta alueilta että läntisestä Euroopasta. Ritarikunta alkoi toimia myös temppeliherrojen kaltaisena aseellisena taistelujärjestönä, joka osallistui ristiretkiin ja myöhemmin sotiin turkkilaisia vastaan itäisellä Välimerellä.

...

Vuosisatojen kuluessa Johanniittain Ritarikunta on joutunut siirtämään pääpaikkaansa useasti. Sääntökunnan toiminnan keskus oli vuoteen 1187 saakka Jerusalemissa, vuosina 1191–1291 Akkossa. Palestiinan valloituksen jälkeen Johanniitat siirtyivät Limassoliin Kyprokselle vuonna 1291. Vuonna 1306 Johanniitat valloittivat Rodoksen, jonne päämaja siirtyi vuonna 1309. Kun turkkilaiset valloittivat saaren vuonna 1522, Johanniitat siirtyivät edelleen Maltalle 1530, joka toimi ns. Maltan ritarikunnan keskuksena aina vuoteen 1798. Napoleonin vallattua Maltan ja hajotettua ritarikunnan, heikentyneen ritarikunnan jäsenet pakenivat viimeisen Suurmestari Paavalin (Tsaari) suojeluksessa Pietariin. Historiallisen Johanniittain ritarikunnan toiminta ja olemassaolo voidaan perustellusti katsoa päättyneeksi Napoleonin valloitukseen 1798 sekä Paavi Pius VII julistukseen v. 1802 jolla hän julisti Maltan ritarikunnan yksipuolisesti katoliseksi ritarikunnaksi. Maltan ritarikunta perustettiin uudestaan Roomaan vuonna 1834. Tätä katolista ritarikuntaa kutsutaan Maltan Ritarikunnaksi (Sovereign Military Order of Malta eli SMOM).

wikipedia


Nykyinen muoto:

Maltan ritarikunta (virallisesti Jerusalemin Pyhän Johanneksen suvereeni sotilaallinen ja hospitaliittaritarikunta, Rodoksen ja Maltan ritarikunnaksi sanottu, ital. Sovrano Militare Ordine Ospedaliero di San Giovanni di Gerusalemme di Rodi e di Malta, lyh. SMOM) on suvereeni, valtion kaltainen kansainvälisoikeudellinen toimija ilman omaa valtiollista aluetta. Maltan ritarikunnan hallussa on ekstraterritoriaalialueet Roomassa sekä Maltalla. Nykyään sillä on noin 12 000 jäsentä ja 80 000 vapaaehtoista avustajaa. Ritarikunnan päämaja, jossa myös suurmestari asuu, sijaitsee Roomassa. Ritarikunnalla on omat autojen rekisterikilvet ja postimerkit.

Maltan ritarikunnalla on diplomaattisuhteet 102 valtion kanssa, ja se on Yhdistyneiden kansakuntien tarkkailijajäsen. Ritarikunnan suvereniteetti on kuitenkin kiistanalainen käsite, eikä esimerkiksi Suomi ole tunnustanut ritarikuntaa.

Maltan ritarikunta katsoo olevansa alkuperäisen Johanniittain ritarikunnan laillinen jatkaja, vaikka Maltan ritarikunta on lakkautettu jo useita kertoja ja siitä on erkaantunut protestanttinen haara sekä ortodoksinen haara. Täten on Maltan ritarikunnan suora vertaaminen historialliseen ja alkuperäiseen Johanniittojen (Hospitaalit) ritarikuntaan kiistanalainen asia.

Ritarikunnan motto on Tuitio Fidei et Obsequium Pauperum (Uskon puolustamiseksi ja hädänalaisten auttamiseksi).


wikipedia

Maltan ritarikunnan tunnus


Maltan ritarikunnan jäsenten tulee olla katolilaisia ja heiltä vaaditaan jalosukuisuutta, paitsi sen Amerikan haarassa. Lisäksi ritarikunta myöntää kunniajäsenyyksiä ei-katolilaisille, jotka ovat edistäneet sen pyrkimyksiä. Maltan ritarikunnan nykyinen suurmestari on Matthew Festing, jonka edeltäjä, kuningatar Elisabetin serkku Andrew Bertie kuoli vuonna 2008. Maltan ritarikunnan tunnustamat neljä johanniittaritarikuntaa ovat nimellisesti protestanttisia, mutta epäilemättä käytännössä samalla asialla.


Maltan ritareiden tarkoitus

Omien sanojensa mukaan Maltan ritarikunta on hengelliseen täyttymykseen kirkon puitteissa pyrkivä ja köyhien ja sairaiden auttamiselle omistautunut uskonnollisten maallikkojen järjestö, mikä varmasti pitääkin paikkansa heille hyvässä tarkoituksessa työskentelevien tavallisten ihmisten kohdalla. Lisäksi se sanoo olevansa puolueeton ja ei-poliittinen, minkä vuoksi voi mielestään toimia menestyksekkäästi välittäjänä valtioiden välillä. Todellisuus on kuitenkin hyvin toisenlainen,  ja näin kiteyttää Maltan ritareiden olemuksen poliisien tämän kotipihalle ampuma William Cooper:

Maltan ritarit on kansainvälinen organisaatio, jonka lonkerot ulottuvat talouselämään, pankkitoimintaan, politiikkaan, CIA:han ja muihin tiedusteluorganisaatioihin, P2-vapaamuurariloosiin, uskontoon, koulutukseen, oikeuslautokseen, armeijaan, aivoriihiin, säätiöihin, YK:hon ja lukuisiin muihin organisaatioihin. Se ei ole vanhin, mutta yksi vanhimmista mysteerikoulujen olemassaolevista haaroista. Maltan ritareiden maailman päämies valitaan elinikäiseksi kaudeksi paavin hyväksynnällä. Maltan ritareilla on oma perustuslakinsa ja he sitoutuvat valalla vannoen ajamaan paavin johtaman uuden maailmanjärjestyksen luomista. Maltan ritarit ovat myös CFR:n ja Trilateraalisen komission vaikutusvaltaisia jäseniä.

...

Kaikilla Maltan ritareilla on diplomaattinen koskemattomuus. He voivat viedä tavaraa yli rajojen maksamatta tulleja tai ilman tullitarkastusta. Alkaako hälytyskellot soida? No joka tapauksessa se on valtaa. Maltan ritareiden tukiranka koostuu aatelissuvuista. Lähes puolet 10000 jäsenestä kuuluu Euroopan vanhimpiin ja vaikutusvaltaisimpiin sukuihin. Tämä lujittaa Vatikaanin ja "mustan aatelin" välistä liittoa. Musta aateli muodostaa suurimman osan Euroopan eliitistä. Sen pää on suku, joka voi näyttää olevansa Rooman viimeisen keisarin suora jälkeläinen. Ehkä nyt palaset alkavat loksahtaa kohdalleen. Jäsenyys Maltan ritareissa vaatii kuuliaisuutta ylempiarvoiselle ja viime kädessä paaville. Siten USA:n lähettiläällä, joka on myös Maltan ritareiden jäsen, on eturistiriita. Miksi tämä tosiseikka sivuutetaan? Presidentti Bush nimitti Maltan ritari Thomas Meladyn USA:n Vatikaanin lähettilääksi.
-William Cooper, Behold a Pale Horse, 1991Maltan ritarit ja kansainvälinen tiedustelu

Maltan ritarit ovat hallinneet varsinkin länsimaailman tiedustelukenttää. Toisen maailman sodan jälkeen he palkitsivat natsien Venäjän vakoilun päällikön Reinhard Gehlenin kunniajäsenyydellä "taistelusta kommunismia vastaan". Gehlenistä tuli yksi CIA:n perustajista ja Länsi-Saksan salaisen palvelun BND:n ensimmäinen johtaja. OSS oli CIA:n edeltäjä sota-aikana ja sitä johti Maltan ritari William Donovan.

Sodan jälkeen Vatikaani, OSS, SS ja Maltan ritarikunnan eri haarat yhdistivät voimansa taistellakseen yhteistä Neuvosto-vihollista vastaan - ja auttaakseen natsirikollisia pakenemaan. Vuonna 1945, kun sodan lopputuloksesta ei ollut enää epäselvyyttä, OSS lähestyi Reinhard Gehleniä, joka oli Hitlerin itärintaman tiedustelun päällikkö. Tarkoituksena oli muovata Gehlenin organisaatio "OSS-johtoiseksi operaatioksi". Hanke oli niin onnistunut, että "Gehlen Org" muuttui Länsi-Saksan sodanjälkeiseksi tiedustelupalveluksi (BND) OSS:n seuraajan, CIA:n avulla ja rahoituksella.

OSS-Gehlen-hankkeen kanssa samanaikaisesti oli käynnissä "operaatio Paperclip", jossa Yhdysvaltoihin salakuljetettiin yli 900 saksalaista tiedemiestä. Gehlenin veli oli yhden Maltan ritarikunnan Rooman päämajan johtohenkilön sihteeri, ja ritarit toimivat aktiivisesti välittäjinä. Italialainen aristokraatti, paroni Luigi Parrilli, joka oli Maltan ritari, paavin kamariherra ja fasistien myötäilijä, osallistui SS-johtajien ja tulevan CIA:n johtajan, Allen Dullesin välisiin neuvotteluihin.

Samaan aikaan amiraali Ellery Stone, USA:n prokonsuli miehitetyssä Italiassa, lähetti James Jesus Angletonin, josta myöhemmin tuli CIA:n kiistelty vastatiedustelun johtaja, pelastamaan prinssi Valerio Borghesen hänet sotarikoksista kuolemaan tuominneen Italian vastarintaliikkeen mahdolliselta pidätykseltä. Borghese, joka pääsi pälkähästä nousten Italian sodanjälkeisen fasistiliikkeen johtavaksi poliitikoksi, oli Maltan ritari, ja kiitollisuuden osoituksena USA:n palveluksista hänelle ja muille ritareille Maltan ritarikunta myönsi Stonelle, Angletonille ja hänen kakkosmiehelleen [Raymond Rocca] ritarikunnan suurristin. Muita tämän tavoitellun kunnianosoituksen saajia olivat Reinhard Gehlen ja Trumanin Vatikaanin-lähettiläs Myron C. Taylor.
-Penny Lernoux, National Catholic Reporter, 5. toukokuuta 1989


http://maallikkoapuri.blogspot.com/2010/10/cia-vatikaanin-lonkero-amerikassa.html


Maltan ritari Allen Dulles, joka oli CIA:n johtaja vuosina 1953-1961, oli natsi-Saksan tiedemiehiä USA:han tuoneen Operaatio Paperclipin vetäjä. Maltan ritarit osallistuivat myös Vatikaanin maanalaisiin kuljetuksiin, joiden avulla suuri määrä toisen maailmansodan sotarikollisia pakeni Etelä- ja Pohjois-Amerikkaan, järjestämällä passeja mm. natseille. Hitlerin auttoi pääsemään valtaan uskollinen katolilainen ja Maltan ritari Franz von Papen, joka oli muutenkin suuressa roolissa natsi-Saksassa sotaa edeltävänä aikana toimien välittäjänä sen ja Vatikaanin välillä. Maltan ritarit ja surullisenkuuluisa, operaatio Gladioon yhdistetty fasistinen P2-vapaamuurariloosi ovat myös kietoutuneet toisiinsa. Maltan ritareiden Uruguayn lähettilästä Umberto Ortolania on sanottu P2:n aivoiksi, ja loosin suurmestari oli Licio Gelli, joka myös on Maltan ritari. P2:n tunnetuin jäsen oli Silvio Berlusconi, joka joidenkin tietojen mukaan on hänkin Maltan ritari. Ainakin hän on Maltan ritarikuntaan sidoksissa olevan Konstantinolaisen ritarikunnan jäsen.


Maltan ritarit Amerikassa

Vuonna 1927 perustettiin Maltan ritarikunnan Amerikan jaos, joka ei vaadi jäseniltään jalosukuisuutta. Siihen myönnyttiin, koska sen nähtiin hyödyttävän ritarikuntaa johtuen USA:n nousevasta poliittisesta, taloudellisesta ja sotilaallisesta mahdista. Francis Spellman, "Hitlerin paavi" Pius XII:n ystävä ja yksi aikansa vaikutusvaltaisimmista amerikkalaisista oli Maltan ritarikunnan USA:n suurpriori vuodesta 1941 lähtien. Kardinaali Spellman oli vuodesta 1939 kuolemaansa asti New Yorkin arkkipiispa eli Amerikan katolisen kirkon päämies. Hän oli niin suuressa roolissa Vietnamin sodan lobbaamisessa, että sitä kutsuttiin laajalti "Spellyn sodaksi".

http://maallikkoapuri.blogspot.com/2010/11/kardinaali-spellman-amerikan-paavi.html
 

Kuten yllä nähtiin, CIA:lla on läheinen yhteys Maltan ritareihin. Sen perustaja "Wild Bill" Donovan oli siis Maltan ritari, kuten myös kolmas johtaja Allen Dulles, joka toimi myös CFR:n johtajana. CIA:n johtajista Maltan ritareita ovat olleet heidän lisäkseen John McCone (Kennedyn presidenttikaudella), William Colby, George Bush, William Casey, George Tenet (911-iskujen aikaan) ja Leon Panetta (Obaman presidenttikaudella). Suuressa roolissa OSS:n ja natsien välisissä sodanaikaisissa operaatioissa ollut CIA:n vastatiedustelun päällikkö James Jesus Angleton ja hänen kakkosmiehensä Raymond Rocca olivat myös Maltan ritareita.

Ronald Reagan oli kunniajäsen, ja hän solmi ensimmäisenä presidenttinä viralliset diplomaattisuhteet Vatikaaniin nimittäen lähettilääksi William Wilsonin, joka oli - kuinkas muuten - Maltan ritari, samoin kuin hänen seuraajansa, Frank Shakespeare ja Thomas Melady sekä viimeisin lähettiläs Francis Rooney. Reaganin hallinnossa Maltan ritareita olivat lisäksi vielä edellä mainittu George Bush (kunniajäsen), ulkoministeri Alexander Haig, valtiovarainministeri Nicholas Brady, turvallisuuspoliittinen neuvonantaja Richard Allen, USA:n erikoislähettiläs Vernon Walters ja apulaispuolustusministeri Frank Carlucci, joka on toiminut myös CIA:n apulaisjohtajana ja Carlyle Group:n johtokunnan puheenjohtajana. Reaganin hallinto olikin täysin rähmällään paavinistuimen suuntaan, mikä näkyi myös kannoissa poliittisiin kysymyksiin.

http://maallikkoapuri.blogspot.com/2010/11/reaganin-ja-paavin-pyha-allianssi.html
 

Lukematon määrä amerikkalaisia Maltan ritareita miehittää poliittisten huippupostien lisäksi myös pankkien, suuryhtiöiden, median ja eri vaikutusvaltaisten organisaatioiden johtopaikkoja. Yksi mielenkiintoinen heistä on Joseph E. Schmitz, jonka ylitarkastajakaudella puolustusministeriössä "katosi" kassasta 2,3 biljoonaa dollaria. Schmitz toimi myöhemmin johtotehtävissä Blackwater-yhtiössä, jonka palkka-armeija on tehnyt tuhojaan Irakissa.


Tunnettuja Maltan ritareita

Kaiken kaikkiaan Maltan ritarikunta on äärimmäisen vaikutusvaltainen puolisalainen järjestö, josta on vaikea saada tietoa, ja sen jäsenet pitävät julkisuudessa hyvin matalaa profiilia jäsenyydestään. Seuraavassa kuitenkin vielä joitakin tunnettuja Maltan ritareita Amerikasta ja muualta maailmasta:

Kuolleita:

Valery Giscard d'Estaing, Ranskan presidentti
Benito Mussolini
Konrad Adenauer, Länsi-Saksan ensimmäinen liittokansleri
Juan Peron, Argentiinan presidentti
Richard Harris, kuuluisa näyttelijä
Otto von Habsburg, vanhan hallitsijasuvun jäsen ja europarlamentaarikko
Joseph Kennedy
Rainier III, Monacon ruhtinas
Bob Hope, kuuluisa koomikko


Elossa olevia:

Boutros Boutros-Ghali, ent. YK:n pääsihteeri
Juan Carlos, Espanjan kuningas
Gustavo Cisneros, miljardööri ja mediamoguli
Christopher Lee, kuuluisa näyttelijä (vahvistamaton tieto)
Tony Blair (vahvistamaton tieto)
Beatrix I, Hollannin kuningatar
Barron Hilton,  Hilton-hotelliketjun perijä
Pat Buchanan, kolumnisti ja poliitikko

Juan Carlos ja ent. suurmestari Andrew Bertie.Lähteitä:

http://moversandshakersofthesmom.blogspot.com/
http://www.whale.to/b/knights_q.html
http://www.whale.to/b/guyatt32.html
http://www.mosquitonet.com/~prewett/knightsofmaltalist.html
http://www.spirituallysmart.com/SMOM.html
http://troyspace2.wordpress.com/category/knights-of-malta/
http://www.voxfux.com/features/knights_of_malta_facts.html
http://www.wikicompany.org/wiki/911:Knights_of_Malta
http://users.panola.com/AAGHS/ARTICLES/MALTA.html
http://www.cephasministry.com/nwo_corp_knights.html
http://www.bibliotecapleyades.net/sociopolitica/esp_sociopol_cooper8.htm


*muokattu viimeksi 18.11.2011

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti