maanantai 28. syyskuuta 2009

Todellinen Bohemian Grove

Okkultistisesta "herrasmiesten" klubista Bohemian Grovessa on ollut paljon puhetta vaihtoehtomediassa, mutta sen katolisia juuria harvemmin mainitaan. Klubin virallinen suojelupyhimys on Johannes Nepomukilainen, böömiläinen marttyyri ja katolinen pyhimys. Vaihtoehtomedian portinvartija Alex Jones nosti Bohemian Groven puheenaiheeksi tunkeuduttuaan "salaa" sen huippuvartioidulle alueelle ja kuvattuaan siellä pidetyn seremonian videokameralla. Jones jätti sopivasti mainitsematta siellä olevan Johannes Nepomukilaisen patsaan, toisin kuin ABC:n uutisraportti vuodelta 1981.Bohemian Grove on siis nimetty Böömin (Bohemia) mukaan. Kun Marylandissa oli 1700-luvulla voimassa paavilaisuuden vastainen laki, joka rajoitti katolisen uskonnon harjoittamista, jesuiitat perustivat siirtokunnan nimeltä Old Bohemia (Vanha Böömi) ja sinne Pyhän Francis Xavierin kirkon, joka oli alueen ensimmäinen katolinen kirkko ja on nykyään yksi Amerikan vanhimmista katolisista instituutioista.

Bohemian Grovessa on pidetty myös katolisia messuja, kuten tässä.Alex Jones on myös väittänyt, että klubissa palvottava suuri pöllöpatsas on Moolok, mikä on väärää tietoa, sillä Moolok on sarvekas ja enemmän härän tai oinaan kaltainen uhrijumala.

Mutta pöllö on sen sijaan yhdistetty varsinkin roomalaisten jumalattareen Minervaan, kreikkalaisten Pallas Atheneen ja Babyloniassa demoniin Lilith.

Lisätietoa:

http://www.spirituallysmart.com/bohemian_grove.html
http://www.scribd.com/doc/12873204/The-Bohemian-Grove
http://www.bibliotecapleyades.net/esp_sociopol_bohemiangrove.htm#menu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti