perjantai 8. heinäkuuta 2011

Britannian hallitus aikoo kiristää median valvontaa

Paavin Gregorius Suuren ritarikunnan jäsenen, Rupert Murdochin omistaman lehden aiheuttama salakuunteluskandaali on johtanut siihen, että Britannian hallitus aikoo kiristää median valvontaa. Pääministeri David Cameronin mukaan lehdistön tila on "hälyttävä", ja hän vaatii median toimintaan enemmän läpinäkyvyyttä. Cameron puhuu tietenkin lehdistöstä, niin kuin se olisi poliitikoista ja valtaapitävistä erillinen instituutio. Todellinen skandaali on se, että lehdistö on jo vuosikymmeniä ollut samojen ihmisten hallussa kuin hallitus, niin Britanniassa kuin muuallakin, siis eliitin. Muistatteko tämän puheen 50-luvulta:

Ei ole olemassa sellaista… kuin riippumaton lehdistö… Yksikään teistä ei uskalla kirjoittaa todellista mielipidetään, ja jos niin tekisitte, tietäisitte jo etukäteen, ettei sitä painettaisi lehteen. Minulle maksetaan siitä, että en kerro todellista mielipidettäni lehdessä, jolle työskentelen. Teille muille maksetaan samoista asioista, ja jos joku teistä olisi niin typerä, että kirjoittaisi rehellisiä mielipiteitä, hän saisi saman tien alkaa etsimään uutta työpaikkaa! Me olemme kulissien takana lymyilevien rikkaiden miesten työrukkasia ja sätkynukkeja… He vetelevät naruista, ja me tanssimme. Me olemme älyllisiä prostituoituja.
-John Swinton, New York Timesin henkilöstöpäällikkö puheessaan New Yorkin pressiklubille 1953

Noista ajoista tilanne on vain pahentunut, koska media on yhä harvempien yhtiöiden ja ihmisten käsissä niin Britanniassa, Amerikassa kuin esimerkiksi Suomessakin.

http://maallikkoapuri.blogspot.com/2010/09/bbcn-jesuiitta-koulutetun-johtajan.html
http://maallikkoapuri.blogspot.com/2011/01/kenen-hallussa-amerikan-media-on.html
http://maallikkoapuri.blogspot.com/2011/06/suuryhtioiden-ja-eliitin-kontrolloima.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti