tiistai 13. syyskuuta 2016

Israelilainen tutkiva journalisti Barry Chamish on kuollut

Kanadassa syntynyt israelilainen tutkiva journalisti Barry Chamish kuoli 23. elokuuta 2016 64-vuoden ikäisenä. Olen siteerannut häntä blogissa lukuisia kertoja liittyen mm. siihen, että Vatikaanin on tarkoitus ottaa haltuun Jerusalemin pyhät paikat ja YK:n hallinnoida ja miehittää kaupunkia.

Maaliskuussa 1994 sanomalehti Chadashot paljasti Lähi-idän "rauhanprosessista" mitä huomionarvoisimman salaisuuden. Shimon Peresin ystävä, ranskalainen intellektuelli Marek Halter… väitti haastattelussa, että hän toimitti toukokuussa 1993 kirjeen Peresiltä paaville. Siinä Peres lupasi kansainvälistää Jerusalemin, antaa YK:lle Jerusalemin vanhan kaupungin poliittisen ja Vatikaanille sen pyhien paikkojen hallinnan. YK antaisi uudelta hallitsemaltaan alueelta PLO:lle pääkaupungin, ja Jerusalemista tulisi eräänlainen kansainvälisen diplomatian vapaakauppa-alue.  
Halterin väitteelle antoi tukea italialainen sanomalehti La Stampa, joka lisäsi, että Arafatille ilmoitettiin sopimuksesta ja että se sisältyi syyskuussa 1993 Washingtonissa allekirjoitetun Oslon sopimuksen salaisiin ehtoihin.  
Maaliskuussa 1995 israelilaiselle radiokanavalle Arutz Shevalle vuodettiin sähke Israelin lähetystöstä Roomassa Peresin ulkoministeriölle Jerusalemissa, jossa vahvistettiin Jerusalemin luovuttaminen Vatikaanille. Tämä sähke julkaistiin kaksi päivää myöhemmin radikaalissa israelilaisessa vasemmistolehdessä Haaretzissa. Syntyi skandaali, ja lukuisat rabbit, jotka olivat kutsuneet Peresin pääsiäisjumalanpalveluksiin, peruivat kutsunsa vastalauseeksi tälle maanpetokselle. Peres vastasi väittämällä, että sähke oli aito, mutta että joku oli peittänyt valkokynällä sanan "ei"; sähkeessä sanottiin oikeasti, että Israeli "ei" luovuta Jerusalemia paaville.  
Osoituksena Israelin rabbien surkeasta poliittisesta tilasta, he hyväksyivät tämän älyttömän selityksen ja kutsuivat Peresin uudelleen juhlapöytiinsä. Mutta laajasti levitetyissä Peresin ja Clintonin vuoden 1997 tapaamisen pöytäkirjoissa Peres vahvisti näkökantansa päättäen sanoihin "kuten olin aiemmin luvannut Pyhälle istuimelle".
-Barry Chamish

http://www.barrychamish.com/Newsletters2012/Peres_Vatican1.html

Vatikaani ja Jerusalem:

http://maallikkoapuri.blogspot.fi/2010/11/vatikaani-ja-jerusalem.html
http://maallikkoapuri.blogspot.fi/2012/11/vatikaani-koventaa-puheitaan-israelia.html
http://maallikkoapuri.blogspot.fi/2012/03/israel-lobbyn-vaitetty-valta-on-mediaa.html

Chamishista ja hänen kuolemastaan enemmän:

http://continuingcounterreformation.blogspot.fi/2016/08/barry-chamish-dead-via-heart-attack-at.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti