sunnuntai 25. lokakuuta 2009

Paavilainen Bushin perhe

Jos Valkoisessa talossa puhaltavat katoliset tuulet Obaman presidenttikaudella, niin oli myös George W. Bushin aikakaudella. Seuraavassa ote Washington Postin paljon puhuvasta artikkelista paavi Benedictus XVI:n Amerikan vierailun alla:

Valkoisen talon valmistautuessa vastaanottamaan Benedictuksen tiistaina moni Bushin sisäpiirissä odottaa paavin löytävän hengenheimolaisen presidentistä. Koska, jos Bill Clintonia voidaan joidenkin mielestä kutsua Amerikan ensimmäiseksi mustaksi presidentiksi, niin George W. Bush voisi hyvin olla kansakunnan ensimmäinen katolinen presidentti. Se ei ole niin erikoinen näkökanta, miltä se kuulostaa. Kyllä, olihan meillä John F. Kennedy. Mutta siinä, missä Kennedy pyrki erottamaan uskontonsa virastaan, Bush on toivottanut katoliset opit tervetulleiksi Valkoiseen taloon ja perustanut niihin monia tärkeitä sisäpoliittisia päätöksiä. "Mielestäni siitä ei ole epäilystäkään, hän on varmasti paljon katolilaisempi kuin Kennedy", sanoo Rick Santorum, entinen Pennsylvanian senaattori ja harras katolilainen, joka ensimmäisenä antoi Bushille nimikkeen "katolinen presidentti".
-Washington Post, 13. huhtikuuta 2008

Hyvin paavilainen linjauksiltaan oli myös Ronald Reaganin hallinto, jota voisi kutsua myös Maltan ritareiden kokoontumisajoiksi. Reagan oli itse Maltan ritareiden kunniajäsen ja ensimmäinen USA:n presidentti, joka loi viralliset diplomaattisuhteet Vatikaaniin. Kauas on siis tultu siitä, kun lähettimen keksijä Samuel Morse 1800-luvun alkupuolella varoitti kirjassaan totalitaarisen Vatikaanin soluttautumisesta tasavaltalaiseen ja silloin vielä lähes täysin protestanttiseen Amerikkaan, ja sen tuhoisista seurauksista kansan vapaudelle. Näin lausui paavi Pius IX vain hieman ennen Abraham Lincolnin murhaa, jonka takana oli laaja kiihkokatolinen salaliitto:

Näitä vääriä ja kieroutuneita mielipiteitä [vapaudesta] tulee paheksua, koska ne ennen kaikkea estävät katolisen kirkon tervehdyttävän vaikutusvallan, jota sen pitäisi jumalallisen perustajansa antamalla valtuutuksella saada vapaasti harjoittaa aina maailmanloppuun asti, ei ainoastaan yksilöiden, vaan myös maiden, kansojen ja hallitsijoiden suhteen.
-paavi Pius IX, kiertokirje Quanta Cura, 8. joulukuuta 1864


Mutta palataan George W. Bushiin, joka vastasi toimittaja Raymond Arroyolle haastattelussa näin:

- Sanoitte tunnetusti, että näitte Putinin silmiin katsoessa hänen sielunsa... Kun katsotte Benedictus XVI:n silmiin, mitä näette?

- Jumalan.


Siis näissä silmissä...
















Paljon puhuva kuva Bushista ja edellisestä Amerikan katolisen kirkon päämiehestä, kardinaali Eganista...
















Bushin isä George H.W. Bush on Maltan ritareiden kunniajäsen, ja sekä George W., George H.W. että isoisä Prescott Bush ovat kuuluneet Yalen yliopiston Skull and Bones -salaseuraan, jolla on myös selkeä paavilainen yhteys. Bushin veli Jeb Bush on avoimesti katolilainen ja 4. asteen Kolumbuksen ritari. Myös hän tapasi paavin lämpimissä tunnelmissa...
















Muistatteko, kuinka Bush piti Irakin sotaa ristiretkenä? Kun katsotaan hänen suhdettaan paavinistuimeen, se ei välttämättä ole kovin kaukana totuudesta. Mielenkiintoista on myös se, että surullisenkuuluisa turvallisuusyhtiö Blackwater (nykyään Xe) on sidoksissa Maltan ritareihin, ja monet sen palkka-armeijan taistelijat olivat jopa käyttäneet Irakissa toimiessaan ristiretkiä käyneiden katolisten temppeliherrojen tunnuksia.


Lisätietoa:

http://www.spirituallysmart.com/bush.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti