keskiviikko 1. joulukuuta 2010

Kolumbuksen ritarit - katolisen kirkon oikea käsi Amerikassa

Kolumbuksen ritarit on katolinen, lähinnä maallikkojen muodostama veljeskunta, josta aikakauslehti "Life" kirjoitti vuonna 1957 näin:

Maailman suurin ja vahvin katolinen veljeskunta, Kolumbuksen ritarit viettää tänä keväänä perustamisensa 75-vuotispäivää. Seitsemän miestä panivat pystyyn Kolumbuksen ritarit New Havenissa, Connecticutissa vuonna 1882. Nyt sillä on jäseninään yli miljoona uskontoaan harjoittavaa katolilaista, ja Vatikaani kuvailee sitä ihaillen "katolisen kirkon maalliseksi oikeaksi kädeksi Amerikassa"… Se perustettiin, jotta aktiivisesti uskoaan harjoittavilla katolilaisilla olisi salaseura, johon he voivat liittyä kirkkonsa täydellä tuella, ja se muistuttaa muita suuria veljeskuntia, joilla ei ole vahvoja siteitä uskontoon. Ritareilla on yksityiskohtaisesti laaditut initiaatioseremoniat jäsenyyden eri asteille, he käyttävät tiettyjä sanoja ja symboleita, pitävät seremoniansa salassa ja pukeutuvat erilaisiin värikkäisiin univormuihin.
-Life, 27. toukokuuta 1957


Tänä päivänä veljeskunnalla on jo 1,8 miljoonaa jäsentä ympäri maailmaa. Sen perustaja oli Michael J. McGivney, joka opiskeli Montrealin jesuiittayliopiston pappisseminaarissa ja tuli myöhemmin katoliseksi papiksi. Näin kuvaili Kolumbuksen ritareiden tarkoitusta entinen jesuiittapappi Alberto Rivera, jota jotkut, kuten Gary Metz, ovat myös huijariksi väittäneet:

Kolumbuksen ritareiden on annettava uskollisuutensa paaville. He eivät voi perustaa sitä Yhdysvaltojen perustuslakiin, koska Vatikaani tuhoaisi heidät, jos he niin tekisivät, kuten on tapahtunut menneisyydessä… heidän valastaan voi nähdä, kuinka läheisesti he ovat liittoutuneet paavin kanssa. He ovat lupautuneet tulemaan tapetuiksi tai tuhotuiksi, jos eivät kykene noudattamaan valaansa. He pyytävät paavin armeijaa, jesuiittoja, tappamaan heidät. He ovat sitoutuneet tekemään Amerikan katoliseksi.
Alberto Rivera, ent. jesuiittapappi, 1983


http://www.chick.com/reading/books/153/153_11.asp

Tunnettuja Kolumbuksen ritareita
ovat mm. USA:n korkeimman oikeuden tuomari Samuel Alito ja Jeb Bush, jonka isä George Bush on Maltan ritari. Hänen veljensä George W. Bush kävi pitämässä veljeskuntaa ylistävän puheen sen 122. konvokaatiossa vuonna 2004.
Huomatkaa roomalainen vitsakimppu eli "fasces", joka on myös fasistien symboli, Kolumbuksen ritareiden logossa.


Myös USA:n kongressissa on näkyvällä paikalla kaksi fasces-symbolia:

Lisätietoa:

http://www.spirituallysmart.com/blue_mass.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti