maanantai 13. joulukuuta 2010

Avoimesti katolisuuteen kääntynyt Tony Blair

Kuten varmaan muistatte, Tony Blair jätettyään paikkansa Britannian pääministerinä liittyi avoimesti katoliseen kirkkoon, johon hänen vaimonsa Cherie Blair on kuulunut koko elämänsä. Blair on väitetysti myös Maltan ritari, ja häntä povattiin paavin EU:n presidentiksi, ennen kuin tehtävään valittiin toinen katolilainen Herman van Rompuy, joka on myös jesuiitta-koulutettu. Blair onkin päässyt hyvin katolisiin piireihin, hänet otettiin puhujaksi mm. kardinaali Spellmanin perustamalle perinteiselle Al Smithin muistoillalliselle. Kardinaali Egan kehui häntä "uskonnollisesta kiihkoilusta" (muttei tietenkään katolisesta kiihkoilusta) varoittaneesta puheestaan:

Kardinaali Edward Egan ylisti herra Blairiä "suureksi ja tehokkaaksi soturiksi" ja sanoi: "Te nostatitte meidän mieliämme ja muistutitte meitä siitä, kuinka suuri vaikutus puheella voi olla."

telegraph.co.uk

Tony Blair ja kardinaali Egan

Blair pitämässä puhetta Georgetownin jesuiittayliopistossa
Näin Blair kommentoi "globalisaation välttämättömyyttä" katolisessa Riminin kokouksessa:

Emme voi palata takaisin erillisiin saarekkeisiin: globalisaatio on täällä... Katsokaa mitä tahansa ongelmaa: talouskriisi, ilmastonmuutos, terrorismi. Yksittäinen kansa ei voi ratkaista näitä ongelmia, ei edes amerikkalaiset... Juuri tässä tilanteessa uskonnon ja katolisen kirkon, eli universaalin kirkon, joka on globaalin instituution malliesimerkki, on tultava mukaan peliin.

Cherie Blair on siis syntynyt katolilaiseksi, ja hän on myös harras sellainen. Allaolevassa kuvassa hän poseeraa Blairien mentorin, fransiskaanipappi Michael Seedin kanssa.

Cherie Blairin syntymänimi on Theresa Cara Booth. Mistähän nimi Booth olikaan tuttu... ai niin, tietenkin Abraham Lincolnin murhasta; varsinaisen ampumisen suoritti John Wilkes Booth, jonka sukulainen Cherie Blair itse asiassa onkin.Unhived Mind

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti