lauantai 10. lokakuuta 2009

Jesuiittojen kouluttamat valtaapitävät

Blogissa on mainittu usein, että joku henkilö on jesuiittojen kouluttama, mutta mitä se tarkoittaa? Lähinnä sitä, että tämä henkilö on opiskellut jossain jesuiittojen johtamassa yliopistossa (tai joissain tapauksissa alemmissa opinahjoissa), joita on esimerkiksi Amerikassa 28. Ne siis kuuluvat jesuiittayliopistojen kattojärjestöön (AJCU). Mahtavin näistä on Washingtonissa sijaitseva Georgetownin yliopisto, josta käsin monen Vatikaani-tutkijan mielestä todellisuudessa johdetaan koko maata. Toiseksi merkittävin on Fordhamin yliopisto New Yorkissa. Mitä se merkitsee poliitikolle tai virkamiehelle, että hän on jesuiittojen kouluttama? Näin sen tiivistää Eric Jon Phelps:

Veljeskunnan maallikkoapurit eivät välttämättä ole kaikki jesuiittojen kouluttamia. Niillä opiskelijoilla, jotka jesuiitat ovat kouluttaneet, on parhaat mahdollisuudet saada työpaikka valmistumisen jälkeen. Heidän kouluttamisensa tulee ensin ja tämän jälkeen heidän sijoittamisensa, mitä varten veljeskunta heidät kouluttikin. Heidän opinahjoista valmistuneita on kaikilla aloilla ja elämänalueilla, ja näissä heistä tulee kaikkein vaarallisimpia, esimerkkinä Tim Russertin ja Chris Matthewsin kaltaiset miehet veljeskunnan CFR-johtoisessa mediassa. Monet apurit ovat valmistuneet Yalesta tai Harvardista. Veljeskunnalla on kilta Harvardissa, Bill O'Reillyn opinahjossa. Jos veljeskunta asettaa poliittiseen virkaan, se odottaa, että alistuu heidän neuvonantajansa tahtoon, kuten jesuiittapappi John McLaughlinin, joka kirjoitti Nixonin puheet. Jos hylkää veljeskunnan, jonka ansiosta pääsi virkaan, tulee rangaistuksi tai tapetuksi.
-Eric Jon Phelps


Tunnettuja (vuonna 2012) elossa olevia jesuiittojen kouluttamia poliitiikkoja ja valtiomiehiä:

Fidel Castro
Raul Castro
Bill Clinton
Juan Carlos, Espanjan kuningas
Felipe, Espanjan kruununprinssi
Pat Buchanan
John Kerry
Robert Gates
Abdullah II, Jordanian kuningas
Jose Manuel Barroso
Ruud Lubbers
Vicente Fox
Gloria Arroyo
Jacques Delors
Donald Rumsfeld
Herman van Rompuy
Leon Panetta
Shimon Peres
Zbigniew Brzezinski
Robert Mugabe
Mario Monti
Mariano Rajoy

Lisää tunnettuja jesuiittojen kouluttamia henkilöitä:

http://letsrollforums.com/jesuit-trained-movers-and-t16270.html
http://en.wikipedia.org/iki/List_of_alumni_of_Jesuit_educational_institutions
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Georgetown_University_alumni


Amerikassa on siis 28 jesuiittayliopistoa, kun niitä kaiken kaikkiaan on yli 2000. Kuitenkin viime vuosina Yhdysvaltain kongressin kuta kuinkin joka kymmenes jäsen on ollut jesuiittayliopiston kasvatti, kuten myös 112. kongressissa, jossa heitä on 54, eli he ovat moninkertaisesti yliedustettuja. Vielä reilummin yliedustettuja he ovat Barack Obaman kaikkien aikojen jesuiittalaisimmassa hallinnossa.

Olemme tyytyväisiä, että meidän jesuiittayliopistojen entiset oppilaat ovat edelleen tärkeässä osassa kongressissa ja hallinnossa näiden monien haasteiden koetellessa maatamme... Heidän sitoutumisensa johtamiseen ja palvelemiseen noudattaa parhaita jesuiittaperinteitä.
-Charles Currie, jesuiittapappi, AJCU:n puheenjohtaja

http://www.ajcunet.edu/Jesuit-Alumni-in-the-Obama-Administration-House-and-Senate 


Tietoa jesuiittojen kouluttamista johtohahmoista USA:n politiikassa, maanpuolustuksessa ja tiedustelussa, ja kansainvälisessä pankkitoiminnassa:

http://maallikkoapuri.blogspot.com/2012/03/obaman-hallinnossa-kymmenia.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti