keskiviikko 24. marraskuuta 2010

Rooma ei koskaan muutu

Koska Suomessakin kuulee usein puheita siitä, miten katolista uskontoa kohtaan ollaan suvaitsemattomia, ja naiivia ihmettelyä siitä, miksi jotkut "edelleen suhtautuvat katoliseen kirkkoon keskiaikojen hirmuvaltana", on syytä sanoa tässä ja nyt ääneen se tosiasia, että Rooma ei koskaan muutu, se vain vaihtaa kasvojaan. Rooman kirkkoa ei pidä arvioda sen ulkokuoren, vaan opetuksien, asiakirjojen ja toimien perusteella, ja nämä osoittavat juuri sen, ettei se ole muuttunut mihinkään. Mutta ekumeniahan on hieno asia ja tuo maailmaan harmoniaa! Näin ajattelee hyödyllinen idiootti, mutta todellisuus on aivan toinen. Tämän vahvistavat myös Vatikaanin toinen kirkolliskokous ja katolinen katekismus:

Ekumeenisen liikkeen takana on piiloagenda. Viralliset katoliset asiakirjat Vatikaanin toisesta kirkolliskokouksesta osoittavat, että ekumenian tarkoitus on tuoda kristityt, jotka eivät ole katolilaisia (ts. protestantit ja ortodoksit) takaisin katoliseen kirkkoon. Trenton kirkolliskokous asetti kirkonkiroukseen kaikki kristityt, jotka olivat eri mieltä mistään katolisten opetuksien yksityiskohdista. Näitä kirkonkirouksia ei ole koskaan peruttu... Trenton kirkolliskokous mainitaan 75 "katekismuksen" kappaleessa positiiviseen, arvovaltaiseen sävyyn, ja joissakin kappaleissa se mainitaan kaksi tai kolme kertaa. "Katekismuksen" 9. kappale kertoo, että Trenton kirkolliskokous oli katolisten katekismusten alkulähde.*
-Mary Ann Collins, ent. katolinen nunna, 2001


http://www.behindthebadge.net/apologetics/discuss132.html

*http://www.scborromeo.org/mobileccc/prologue.htm#II

Katolinen kirkko on siis muuttanut vain taktiikkaansa:

"Kirkon konstituutio" tekee hyvin selväksi sen, ettei Roomalla ole mitään aikomusta uudistaa mitään perusoppejaan, vaan vain päivittää menettelytapoja hallinnon tehostamiseksi ja vetoavamman ulkoisen ilmeen luomiseksi. Tämän tarkoituksena on tehdä ortodoksiselle, anglikaaniselle ja protestanttisille kirkoille helpommaksi palaaminen sen suojiin. Ei ole mitään merkkejä siitä, että sillä olisi aikomuksia tulla mukaan aidosti vastavuoroisiin neuvotteluihin kirkkojen yhtenäisyydestä. Sen päämääränä ei ole yhdistyminen, vaan sisäänimaiseminen. Yhdistyminen Rooman kirkon kanssa on yksisuuntainen tie. Ikiaikainen uhka, joka protestantismiin on kohdistunut Rooman kirkon taholta, ei ole pienentynyt; itse asiassa se on saattanut jopa suurentua. Sillä tämän vähemmän hyökkäävän asenteen ja pinnallisen ekumenian kautta Rooma on päässyt asemaan, josta se voi paljon paremmin toteuttaa suunnitelmansa vastustuksen eliminoimiseksi ja maailmanvaltaan pääsemiseksi. Erehtymätön kirkko ei yksinkertaisesti voi katua.
-Loraine Boettner, Roman Catholicism, 1966


http://solochristo.com/theology/Church/cc/cciv.htm

Jesuiitat ja katolinen kirkko on soluttautunut Riveran* tietojen mukaan kaikkiin protestanttisiin kirkkoihin ja herätysliikkeisiin. ortodoksiseen kirkkoon, eri uskontoihin mm. muslimit, hindut, buddhat ja mormoneihin, Jehovan todistajiin ym. Tämän solutuksen tarkoitus on saada kaikki nämä erilaiset uskonnot ja ryhmittymät luopumaan katolisuuden vastustamisesta. Koska katolinen kirkko haluaa rakentaa ekumenian kautta suurta maailmankirkkoa, jota paavi johtaisi.
-Petri Paavola


*Entinen jesuiittapappi Alberto Rivera


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti