torstai 16. helmikuuta 2012

Presidenttiehdokas Mitt Romney ja mormonismin yhteys jesuiittoihin ja vapaamuurareihin

Yksi republikaanien presidenttiehdokkaista on Mitt Romney, joka on mormoni. Näin jesuiitat itse kerskailevat osuudellaan mormonismin historiaan:

Mormonit ovat aivan erityisen tarkastelun alla USA:ssa, koska yksi heistä, Mitt Romney, on julistanut tähtäävänsä presidentiksi. Oli aika, jolloin he eivät olleet yhtä hyväksyttyjä. Vuonna 1838 Missourin kuvernööri Boggs julisti: "Mormoneja on kohdeltava vihollisina, ja heidät on hävitettävä tai ajettava ulos osavaltiosta, jos yleinen rauha sitä vaatii". Kun heitä jahdattiin osavaltiosta toiseen, he hakivat neuvoa jesuiitta Pierre-Jean De Smetiltä, tuolta tunnetulta Amerikan villin lännen tutkimusmatkailijalta etsiessään paikkaa, jossa voisivat elää rauhassa. Hänen kuvauksensa mahtavasta Ison Suolajärven laaksosta miellytti heitä suuresti. Niinpä Salt Lake City:stä tuli mormoneille sitä, mitä Rooma on katolilaisille, ja jesuiitta De Smet seisoo siellä perustajaisien patsaiden joukossa.
-Jesuitica

Siinähän se tuli suoraan sylttytehtaalta. Jesuiitta Pierre-Jean De Smet olikin mormonien silloisen johtajan, Brigham Youngin ystävä. Young oli vapaamuurari, kuten edeltäjänsä ja mormonismin perustaja Joseph Smith. Niin moni muistakin alkuaikojen johtajista oli vapaamuurari ja niin lähellä toisiaan on vapaamuurareiden ja mormonien symboliikka ja rituaalit, että näiden kahden lahkon välille on hyvin vaikea tehdä eroa.

http://en.wikipedia.org/wiki/Mormonism_and_Freemasonry

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti