maanantai 1. syyskuuta 2014

Jesuiittojen kontrolloima Matteo Renzi, EU:n ulkoministeri Mogherini, Putin ja paavi

Italian nykyinen pääministeri Matteo Renzi ei ole jesuiittojen kouluttama, kuten Mario Monti, mutta hänen hengellinen neuvonantajansa ja perheystävänsä on jesuiittapappi Enrico Deidda. Renzi on myös harjoittanut jesuiittojen hengellisiä harjoituksia, ja hänellä on kaiken kaikkiaan tiiviit suhteet kirkkoon, mistä kertoo mm. se, että hänen perheystäviinsä kuuluu myös vaikutusvaltainen piispa Renato Boccardo. Renzin hallituksen ulkoministeriksi tuli Federica Mogherini, joka on nyt nimitetty myös EU:n uudeksi ulkoministeriksi, jona hän aloittaa 1. marraskuuta 2014:

Puolan, Baltian maiden ja muiden Itä-Euroopan maiden sanotaan kaikkien olevan epäileväisiä Italian läheisistä kauppa- ja energiasuhteista Moskovan suuntaan ja vastustavan Mogherinin nimitystä… Kun Italian EU-puheenjohtajuus alkoi 1. heinäkuuta, hänen ensimmäinen ulkomaanmatkansa sisälsi vierailun Moskovaan, jossa hän tapasi Putinin ja kutsui hänet lokakuiseen tapahtumaan Italiassa.
-The Telegraph

Vladimir Putin tapasi jesuiittapaavi Franciscuksen viime marraskuussa, mikä on luonnollista jatkoa sille, että hän aiemmin tapasi myös paavi Johannes Paavali II:n ja Benedictus XVI:n. Mistä tässä kaikessa on kysymys? Siitä että Länsi-Rooman (katolinen kirkko, EU, Italia...) ja Itä-Rooman (ortodoksinen kirkko, Venäjä...) yhdistyminen on lähellä vuosituhat suuren skisman jälkeen? Mm. tästä enemmän Edoardo Roncellin blogissa:

http://control-avles-blogs.blogspot.fi/2014/07/after-italys-eu-presidency-began-on.html
http://control-avles-blogs.blogspot.fi/2014/01/big-think.html

Putin ja Mogherini

Putin ja paavi Franciscus