maanantai 15. syyskuuta 2014

Länsi- ja Itä-Rooman liiton historia pähkinänkuoressa - eli Ukrainan "kriisi" askeleena kohti Euroopan yhdistämistä paavinvallan alle

Seuraavassa Länsi- ja Itä-Rooman liiton historian käännekohdat, jotka valaisevat Ukrainan "kriisin" roolia Euroopan yhdistämisessä paavinvallan alle, Douglas Willingerin erinomaisen blogikirjoituksen pohjalta:

330 Katolinen kirkko perustetaan Roomassa. Se omaksuu virallisesti kristinuskon, mutta poistaa siitä olennaisia Raamatun oppeja ja lisää siihen roomalaisen pakanakultin vaikutteita. Kirkon tarkoitus on ihmisten hallitseminen.

http://maallikkoapuri.blogspot.fi/2011/12/vatikaanin-valta-ja-imperialismi-sen.html

880 Venäläiset valtaavat itäpuolalaisten perustaman Kiovan ja muuttavat sen nimeksi ”Kiovan Venäjä”.

988 Kiovan Venäjän hallitsija Vladimir Suuri liittoutuu Bysantin valtakunnan kanssa ja kääntyy bysanttilaiseen kristinuskoon luoden näin käytännössä Venäjän ortodoksisen kirkon.

1054 Suuri skisma - Tämä johtaa käytännössä Puolan jakautumiseen, länsipuolalaisten alueesta tulee Puola, ja Suuren skisman jakolinjan toiselle puolelle jääneestä itäpuolalaisten alueesta tulee ”Kiovan Venäjä”.

1240-luvulla Mongolit valtaavat ja tuhoavat Kiovan Venäjän.

1300-luvusta eteenpäin Liettuan suuriruhtinaskunta täyttää alueen valtatyhjiön ja liittoutuu Puolan kanssa, ja tästä liitosta syntyy myöhemmin Puola-Liettuan valtio.

1517 Martti Lutherin 95 teesiä ja protestantismin synty.

1525 Itä-Preussiin perustetaan ensimmäinen luterilainen valtio.

1572 Katolinen kirkko murskaa protestantismin Ranskassa Pärttylinyön verilöylyllä.

http://maallikkoapuri.blogspot.fi/2010/12/parttylinyon-veriloyly.html

1573 Puolassa perustetaan uskonnonvapautta edistävä Varsovan konfederaatio. Tämä oli vastaus varsinkin Pärttylinyön verilöylyyn, joka oli historian julmin hyökkäys uskonnonvapautta kohtaan. Kardinaali Hozjusz kutsui tämän jälkeen maata ”kerettiläisten suojapaikaksi”.

1500-luvun lopulta 1600-luvun alkuun Vatikaani ajaa Puolan ja Venäjän yhdistymistä.

1596 Brestin unionin myötä Länsi-Ukrainan ortodoksit siirtyivät paavin alaisuuteen ja Ukrainan kreikkalaiskatolinen kirkko (uniaattikirkko) syntyi.

1650-luvulla Itä-Rooma alkaa valtaamaan Itä-Puolaa (Ukraina) H’melnytskyin kapinan kautta, jonka johtaja oli jesuiittojen kouluttama Bohdan H’melnytskyi. Valistuneet puolalaiset pyrkivät perustamaan Puola-Liettua-Rutenian valtion Gadiatsin sopimuksella, joka lakkauttaisi uniaattikirkon. Rooma ja Moskova vastustaa sitä jyrkästi, ja siten hanke kaatuu.

1772-1795 Jesuiitta-myönteisten Fredrik II Suuren ja Katariina II Suuren hallitsemat Preussi ja Venäjä hävittävät Puola-Liettuan valtion.

http://maallikkoapuri.blogspot.fi/2011/09/miksi-vatikaani-ja-jesuiitat-paivitetty.html

1850-luvulta lähtien Rooma suunnittelee sotaa Preussia/Koillis-Saksaa vastaan; Otto von Bismarckin johtama luterilais-pietistinen Saksan Toinen valtakunta perustetaan, ja Bismarckin ja paavin välille syntyy Kulturkampfin kautta konflikti, jossa paavinvallan edustajana on kardinaali Mieczyslaw Ledochowski. Vatikaani suunnittelee kostoa ja vastauskonpuhdistusta ”kerettiläisiä” Saksaa ja Puolaa vastaan. Puolan valta-alue siirtyy länteen päin, ja moderni ”Ukraina"-liike määrittelee uudelleen ukrainalaisuuden; itäpuolalais-rutenialainen identiteetti korvataan venäläismielisellä identiteetillä.

1906 lähtien kardinaali Ledochowskin veljenpoika, jesuiittakenraali Vladimir Ledochowski junailee eurooppalaisen liittouman toisen maailmansodan synnyttämiseksi. Protestanttiset Iso-Britannia ja Saksa ovat vastakkaisilla puolilla, ja Britannia liittoutuu Ranskan kanssa, joka taas on liittoutunut ”ortodoksisen” Venäjän kanssa.

http://maallikkoapuri.blogspot.fi/2011/09/jesuiittakenraali-vladimir-ledochowski.html

1919 Roomalle lojaalit puolalaisen nationalistin, Jozef Pilsudskin, poliittiset vastustajat erityisesti entisen Posenin provinssin Poznanissa torppaavat yrityksen yhdistää uudelleen Länsi- ja Itä-Puola (joka nyt on ”Ukraina”).

1939-1945 Toisessa maailmansodassa tuhotaan tarkoituksella Neuvostoliiton taisteluissa miljoonittain ortodokseja ja saksalaisia protestantteja, sitten Varsova, ja vahvasti protestanttinen Itä-Saksa, joka pannaan kommunistisen diktatuurin alle.

2017 ”Kreikkalaiskatolisen” Roomalle uskollisen uniaattikirkon Venäjä perustetaan herättämällä henkiin katolinen Romanovien dynastia?

http://control-avles-blogs.blogspot.fi/2014/04/roman-catholic-romanov-soon-on-throne.html
http://youtu.be/WbiaJcTotos?t=30m26s

Tiesittekö että nimi Vladimir tarkoittaa "suurta hallitsijaa"? Kiovan Venäjän hallitsija Vladimir Suuri siis liittoutui Bysantin kanssa ja loi Venäjän ortodoksisen kirkon, jesuiittakenraali Vladimir Ledochowski junaili Euroopan uskonnollisen kartan uusiksi pistäneen toisen maailmansodan, ja nyt meillä on Bysantin valtakunnan jatkeen, Venäjän, johdossa Vladimir Putin. Sitten, onko Venäjälle pian tulossa uusi katolinen hallitsija Vladimir Romanov eli "roomalainen suuri hallitsija", kuten ylläolevissa linkeissä ennakoidaan?

Putin ja Ledochowski, jotka sattumoisin syntyneet samana päivänä 7. lokakuuta

http://buchela.blogspot.fi/2014/05/vladimir-putin-wladimir-ledochowsky.html
http://continuingcounterreformation.blogspot.fi/2014/06/born-october-7-1866-1952.html

Kaksipäinen kotka

Pyhän saksalais-roomalaisen keisarikunnan lippu


Bysantin valtakunnan vaakuna
Venäjän vaakuna
Ukrainaan perustetun Novorossijan vaakuna
Vapaamuurariuden Skottilaisen riitin tunnushttp://maallikkoapuri.blogspot.fi/2009/03/jesuiitat-ja-vapaamuurariuden.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Double-headed_eagle

http://maallikkoapuri.blogspot.fi/2014/09/jesuiittojen-kontrolloima-matteo-renzi.html
http://maallikkoapuri.blogspot.fi/2010/11/natsi-saksan-neuvostoliiton-ja-rooman.html