1940-luvun alkupuolella Spellman toimi välittäjänä salaisissa neuvotteluissa Rooseveltin Valkoisen talon ja järjestäytyneen rikollisuuden mahtimiesten välillä liittyen hankkeeseen, joka tultiin tuntemaan nimellä "Operaatio Alamaailma". FDR lupasi vapauttaa mafiapomo Lucky Lucianon vankilasta, jos mafia voisi taata itärannikon satamien saksalaisten hyökkäyksille haavoittuvaisten amerikkalaisten laivojen suojelun. Spellman kääntyi New Yorkin mafiakontaktiensa puoleen järjestääkseen tämän sopimuksen kysyttyään lupaa paavi Pius XII:lta. Hänestä tuli sitten paavi Pius II:n oikea käsi, ja hän tuki vankkumattomasti USA:n sotilaallista mukanaoloa Vietnamissa.
-Martin Lee, National Catholic Reporter, 1983
http://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Underworld
Joten… Roosevelt tarjosi Spellmanille ennenkokemattoman mahdollisuuden, joka pakottaisi hänet jättämään arkkihiippakuntansa kuukausien ajaksi… Ällistyttävä ehdotus, jonka Roosevelt teki, oli että Spellman toimisi hänen salaisena asiamiehenä ympäri maailmaa. Olisi arkkipiispan tehtävä ottaa yhteys valtion päämiehiin Lähi-idässä, Euroopassa, Aasiassa ja Afrikassa. Hän veisi viestejä presidentille… ja toimisi Rooseveltin silminä ja korvina… presidentti tarjosi hänelle mahdollisuuden käyttää suurempaa valtaa, mitä kenellekään amerikkalaisella kirkonmiehellä oli ennen ollut. Spellman hääräisi tasavertaisena henkilönä politiikan maailmannäyttämön suurimpien hahmojen keskuudessa… Mutta harvat olivat varmoja siitä, mitä arkkipiispa teki pitkien matkojensa aikana. Hänen salainen työnsä nostatti kotimaassa kysymyksiä syvästi hallituksen asioihin sekaantuvan kirkonmiehen roolista…
-John Cooney, The American Pope, 1984
Spellmanilla oli iso rooli myös Israelin kansainvälisessä tunnustamisessa:
Sen sijaan, että ottaisi julkisesti kantaa, hän [Spellman] toimi kulissien takana "vaatien henkilökohtaisesti jokaista Etelä-Amerikan maata antamaan äänensä Israelille"… Ei ollut epäilystäkään siitä, että Spellman tunsi YK-edustajia… Katkeran kamppailun jälkeen Israel hyväksyttiin YK:hon äänin 37-12. Israelilaiset olivat kääntyneet monen huomattavan miehen puoleen, mukaan lukien John Foster Dulles, jotta nämä ajaisivat heidän asiaansa. Mutta Charlie Silver oli vakuuttunut, että Spellman oli ollut ratkaiseva tekijä…
-John Cooney, The American Pope, 1984
Miksi näin kova tarmo Israelin YK:hon saamiseksi, kun hänen edustamansa Vatikaani tunnusti Israelin virallisesti vasta vuonna 1993? Siksi koska Vatikaanilla on ihmisten harhaanjohtamiseksi aina kaksi politiikkaa: julkinen ja salainen, ja Israelin perustaminen on tuonut sen lähemmäksi päämääräänsä eli Jerusalemin takaisin valtaamista.
http://maallikkoapuri.blogspot.com/2010/11/vatikaani-ja-jerusalem.html
Parhaiten Spellman tunnetaan siitä, että hän oli suuri Vietnamin sodan tukija, joka USA:n puolustusvoimien sotilasvikaarina kävi myös usein rintamalla ylistämässä sotilaita mm. "Kristuksen sotureiksi". Sotaa kutsuttiinkin usein "Spellyn sodaksi". Hän oli sotaa edeltävillä toimillaan myös edistänyt sen alkamista:
… Sen [katolisen kirkon] hiljainen voimankäyttö asiansa edistämiseksi ei tapahtunut vain suoraan Vatikaanista käsin itse Vietnamissa olevan kirkkokoneiston liikekannallepanon, vaan myös USA:n katolisen lobbyn kautta. Katolisen lobbyn merkitystä Amerikan ulkopolitiikassa on usein suuresti vähätelty, ellei jopa jätetty kokonaan huomioimatta. Kuitenkin se on usein ohjannut USA:n ulkopolitiikkaa enemmän, kuin asiaan perehtymätön osaa kuvitellakaan…
Katolisen politiikan keskeisimmäksi asiaksi tuli julkinen mahdollisen kommunismin maailmanvallan tuomitseminen, pääpainon ollessa uskontoon kohdistuvasta uhasta varottamisessa. Sitäkin tehokkaampaa oli yksittäisiin henkilöihin kohdistunut lobbaustoiminta. Tämä lobby erikoistui USA:n hallinnon kaikkein vaikutusvaltaisimpien katolisten tai katolismielisten hahmojen värväämiseen.
Näistä kaikista värvääjistä menestyksekkäin oli poliittisen vehkeilyn mestari, New Yorkin kardinaali Spellman… Spellman oli Pius XII:n ja myös Dullesin veljesten [ulkoministeri John Foster Dulles, jonka poika Avery oli jesuiittakardinaali, ja CIA:n johtaja, Maltan ritari Allen Dulles] henkilökohtainen ystävä, vaikka näiden suhteiden läheisyyttä oli tarkoituksellisesti vähätelty. Hän toimi erittäin luotettuna yhdysmiehenä ulkoministeriön, CIA:n ja Vatikaanin välillä…
-Avro Manhattan, Vietnam - Why Did We Go?, 1984
http://www.reformation.org/chapter19.html
http://en.wikipedia.org/wiki/John_Foster_Dulles
http://en.wikipedia.org/wiki/Avery_Dulles
Allen Dulles
Spellmanin hyökkäys Ho Tsi Minhin vallankumousta vastaan oli ensimmäinen merkki hänen sekaantumisesta Vietnamin politiikkaan. Vaikka harva tiesi sen, kardinaalilla oli suuri rooli entisen New Yorkin asukkaan ja vasta Etelä-Vietnamin johtajaksi nimitetyn Ngo Dinh Diemin poliittisen uran luomisessa. Diemissä Spellman näki kenessä tahansa johtajassa halutut ominaisuudet: kiihkeän katolilaisuuden ja kommunismin vastaisuuden.
-John Cooney, The American Pope, 1984
http://maallikkoapuri.blogspot.com/2010/02/vietnamin-sota-ja-kennedyn-murha.html
Spellman ja Kennedyn murha
Voidaan hyvin sanoa, että jesuiittakenraali käyttäen paavia ja hänen vaikutusvaltaisinta kardinaaliaan Amerikan imperiumissa murhasi presidentti John F. Kennedyn vuonna 1963. Sillä se oli kardinaali Spellman, "Amerikan paavi", joka alaistensa soturien, Maltan ritarien komentajana johti salamurhahanketta. Ja ne olivat Maltan ritarit, jotka CIA:n kautta avustivat varsinaisessa presidentin murhassa. Nämä ritarit olivat CIA:n johtaja John McCone ja CIA-virkailijat William F. Buckley ja Henry Luce.
-Eric Jon Phelps, Vatican Assassins, 2001
http://www.whale.to/b/phelps3.html
John McCone
William F. Buckley
Henry Luce
http://maallikkoapuri.blogspot.com/2010/10/cia-vatikaanin-lonkero-amerikassa.html
Spellmanilla oli hyvät yhteydet myös 33. asteen vapaamuurari J. Edgar Hooverin johtamaan FBI:hin:
Alkuvuosinaan FBI:n korkeimmilla tasoilla oli ollut vähän katolilaisia, vaikka siellä oli paljon vapaamuurareita. Vaikka Hoover kielsi olevansa ennakkoluuloinen, FBI alkoi vasta 1940-luvun puolivälissä värvätä agenttikokelaita katolisissa yliopistoissa, kuten Georgetown, Fordham [jotka ovat jesuiittayliopistoja] ja Notre Dame. Kaksi asiaa oli syynä muutokselle; FBI:n johtajan ymmärrys siitä, että katolinen kirkko oli vahvasti kommunismin vastainen ja voisi siten olla hyödyllinen liittolainen; ja tarve korvata erikoisagentit, joita oli loikannut eronnut massoittain sodan loputtua. Sen lisäksi, että agenteiksi houkuteltiin katolilaisia, luotiin epävirallinen yhteys moniin kirkon virkailijoihin, kuten kardinaali Francis Spellman, Monsignor Fulton J. Sheen ja isä John F. Cronin. FBI ylläpiti läheisiä suhteita Spellmaniin, pääasiassa Lou Nicholsin ja myöhemmin New Yorkin divisioonan johtaja John Malonen kautta, vaikka Hooverin kansioissa oli lukuisia väitteitä siitä, että Spellman oli erittäin aktiivinen homoseksuaali.
-Curt Gentry, J. Edgar Hoover: The Man and the Secrets, 1991
Spellman myös järjesti ensimmäisen kerran Al Smithin muistoillallisen, josta on tullut perinne. Allaolevassa kuvassa hän on tässä tilaisuudessa vuoden 1960 presidenttivaalien ehdokkaiden Kennedy ja Nixon välissä.
Sama tilaisuus 48 vuotta myöhemmin: presidenttiehdokkaat McCain ja Obama ja välissä kardinaali Egan
Lähteitä:
http://www.mosquitonet.com/~prewett/spellmanlist.html
http://moversandshakersofthesmom.blogspot.com/2008/08/francis-spellman.html
http://www.theforbiddenknowledge.com/hardtruth/blackpope.htm
http://bandonisp.com/who/rules.html